Followers

Saturday, October 15, 2011

......

AKU DALAM KESEDIHAN......

bila tiba hari ni...

15/10/11
mst spo yg follow blog ni akn thu ape bestnye tarikh ni kn
ni la tarikh hari jadi kekasih sejati aku..
arwah awatif binti azizan......
hari ni genap 23thn..
&
3 thn die pergi mnngalkn org yg die sgt2 syg...
aku x smpt nk melwat arwah kt kubur ari ni..
cos x blik umah..
tp alhamdulillah aku bc tahlil utk arwah smlm..
hope roh arwah ditmpt kn digolongan org yg beriman..
stp kali ari jadi arwah aku kan luahkn sesuatu...
selamat hari jadi awk...
awk..
mak awk skrg kurg siht... aritu die jatuh ms nk g tmpt keje..
die dah x berapa siht...
skrg ni mak pun sibuk g outsttion..
mak bru blik dr outsttion smlm...
tu lutt mak masih x elok lg ...
mak... nk g tgk awk.. kat kubur.. tp... x ad org nk g antar die..
sy lak jauh.. tdk leh tlg antrkn...
mngkin ptg ni mak akn g melwat awk...
awk....
abg n akak ipar awk bhagia.. siht je mereka..
cuma lum ad rezeki lg utk menimang cahaya mata..
dieorg skrg duk tmpt len.. duk umah sndri
kat serdang...
awk...
akak siht je..
td mak mklm kan kat sy..
esok die nak g bandung n jakarta 16-20..
prgrm msu die...
die pun dah jadi org kuat..
aktif ngn siht gayung gayung die
Hheheeh
awk....
qilah lak sy nk cite...
qilah aritu dpt twaran kat uitm melaka...
smpt la sy bwk fmly awk g umah moyang sy
smpat la sy bw family awk g mkn knduri..
uitm melaka dkt je ngn umah moyang sy...
tp x skjp je qilah kat uitm cos die dpt twaran maktab lak..
jauh tu tawaran die...
kat penang...
tp sy tgk die gembira je kat sn..
hehee
cuma skrg mak awk je sunyi duk umah...
cian lak sy tgk...
sy pun jrg2 msj mak awk..
awak.....
sy nak cite pasl sy lak...
awk...hidup sy semakin sedih....
sy asyik gagal dlm percintaan...
awk sorg sje yg leh menerima sy..
awk.. ble sy fikir semula ape yg terjadi pd sy...
sy sgt3 merindui awk..
awk... bnyk tul dugaan sy lalui.. mngkin nie sbg bkalan sy utk mnghadpi kehidupn..
dulu sy pernh cerita la 2 org wanita dlm hidup sy kn..
tah la.. ia sprt dtg n pergi...
knp sy x dpt kecapai kebahagian sprt dulu?
mngkin ALLAH ad yg lebh ssuai n plng bek utk sy..
sy try utk mmberi kebahgaian n kasih syg..
tp....
sy mst x terima ia kmbali...
awk..... sy sgt merindui awk...
stp kenangan awk sy msih simpn..
awk.. hidup sy penuh ngn kesedihan tiap2 mlm..
mngenang kambali kisah yg sy alami...
sy harap semua nye akn berakhir...
ALLAH lum mnghantr seseorg yg leh bahagiakn sy sprt mn sy dpt awk sblm ni...
ALLAH nk mguji ksabaran sy...
awk..
nnt sy blik umah sy g melawat awk ye...
sy akn sentiasa doakn awk...
tq kerana pernah beri keceriaan dulu..
mmyebabkn sy teringt semua kebahagiaan tu sbg pngubat rindu pd awk....
SELAMAT HARI JADI AWK..
ARWAH AWTIF BINTI AZIZAN

Wednesday, October 5, 2011

KASIH SAYANG

rs mcm dah lama je x bercerita dlm blog nie kan...
sebenrny bnyk bnda nak luahkn tp ms x ad utk ku mncertakan ape yg aku rs..
ape yg korg rs n thu pasal KASIH SAYANG.????

nmpk mcm 1 perkataan yg simple je kn?
K.A.S.I.H S.A.Y.A.N.G
tp kita thu ke ape mksd disebalikny?
bg aku kasih sayang ini merupakan suatu "keajaiban"
knp aku rs ini 1 keajaiban?
kerana ia mmpu mmbuat sesuatu yg tidak mungkin menjadi mungkin...
mn x nye.. keajaiban n pertolngan Tuhan, kdng2 dtg secra tidak terduga, namun sllu tepat, tidak pernh terlalu cepat n tdk prnh trlmbt.
hany kita iaitu manusia yg mnganggapnye berbeza-beza..
jika kita tgk.. ble berlakunye bencana alam.. x kira la kat indon ke kat jepun ke...
semua manusia x kira brbeza warna kulit, agama, kefahaman melibatka diri, baik secara
langsung mahupun tdk langsung.
peristiwa ni mnunjukkan manusia sbgai makhluk yg mmpunyai darjat tertinggi berbanding makhluk lain, dibekalkan dengan BENIH-BENIH KASIH SAYANG..
tp pernah kah kita mnghargai kasih sayang yg wujud dlm diri kita?
kasih sayang akan menjadi lebih bermakna bila hadirnye sikap tulus ikhlas di saat kita mmbina hubungan dgn org len..
ia dpt disamakn dgn pngorbanan n sentuhan yg sungh2 drpd sesorg terhdp sesorg yg lain...
tnp pngorbanan n ketulusn utk rela mmbri tnp niat terslindung,
kasih syg tersbut mnjdi bahasa yg tidak mmiliki sebarang makna..

DIMANA KEKUATAN CINTA ITU?
ia dpt dirasakan apb kita mgasihi n mncintai org lain sm sprt kita mngsihi n mncintai diri kita sendri...
stp org mmpu mncintai anta 1 sm len..
jika die sedar dgn penuh syukur die memiliki benih cinta yg tdk lain adalah anugerah Ilahi.



ARI NIE AKU TERSEREMPAK NGN ORG YG SGT AKU INGIN..
BERTEMU...
BERJUMPA...
BERBORAK....
BERGURAU SENDA...
BERTNY KABO...

tp ape saje yg mmpu aku lakukn..
aku mmpu melihatnye dr jauh... n terus pergi dr sittu..
tp aku syukur dpt gak aku melihat nye walaupun dr jauh..
AKU SGT MERINDUINYE..

SALAM.. NITE



signature

Sociable