Followers

Saturday, October 15, 2011

......

AKU DALAM KESEDIHAN......

bila tiba hari ni...

15/10/11
mst spo yg follow blog ni akn thu ape bestnye tarikh ni kn
ni la tarikh hari jadi kekasih sejati aku..
arwah awatif binti azizan......
hari ni genap 23thn..
&
3 thn die pergi mnngalkn org yg die sgt2 syg...
aku x smpt nk melwat arwah kt kubur ari ni..
cos x blik umah..
tp alhamdulillah aku bc tahlil utk arwah smlm..
hope roh arwah ditmpt kn digolongan org yg beriman..
stp kali ari jadi arwah aku kan luahkn sesuatu...
selamat hari jadi awk...
awk..
mak awk skrg kurg siht... aritu die jatuh ms nk g tmpt keje..
die dah x berapa siht...
skrg ni mak pun sibuk g outsttion..
mak bru blik dr outsttion smlm...
tu lutt mak masih x elok lg ...
mak... nk g tgk awk.. kat kubur.. tp... x ad org nk g antar die..
sy lak jauh.. tdk leh tlg antrkn...
mngkin ptg ni mak akn g melwat awk...
awk....
abg n akak ipar awk bhagia.. siht je mereka..
cuma lum ad rezeki lg utk menimang cahaya mata..
dieorg skrg duk tmpt len.. duk umah sndri
kat serdang...
awk...
akak siht je..
td mak mklm kan kat sy..
esok die nak g bandung n jakarta 16-20..
prgrm msu die...
die pun dah jadi org kuat..
aktif ngn siht gayung gayung die
Hheheeh
awk....
qilah lak sy nk cite...
qilah aritu dpt twaran kat uitm melaka...
smpt la sy bwk fmly awk g umah moyang sy
smpat la sy bw family awk g mkn knduri..
uitm melaka dkt je ngn umah moyang sy...
tp x skjp je qilah kat uitm cos die dpt twaran maktab lak..
jauh tu tawaran die...
kat penang...
tp sy tgk die gembira je kat sn..
hehee
cuma skrg mak awk je sunyi duk umah...
cian lak sy tgk...
sy pun jrg2 msj mak awk..
awak.....
sy nak cite pasl sy lak...
awk...hidup sy semakin sedih....
sy asyik gagal dlm percintaan...
awk sorg sje yg leh menerima sy..
awk.. ble sy fikir semula ape yg terjadi pd sy...
sy sgt3 merindui awk..
awk... bnyk tul dugaan sy lalui.. mngkin nie sbg bkalan sy utk mnghadpi kehidupn..
dulu sy pernh cerita la 2 org wanita dlm hidup sy kn..
tah la.. ia sprt dtg n pergi...
knp sy x dpt kecapai kebahagian sprt dulu?
mngkin ALLAH ad yg lebh ssuai n plng bek utk sy..
sy try utk mmberi kebahgaian n kasih syg..
tp....
sy mst x terima ia kmbali...
awk..... sy sgt merindui awk...
stp kenangan awk sy msih simpn..
awk.. hidup sy penuh ngn kesedihan tiap2 mlm..
mngenang kambali kisah yg sy alami...
sy harap semua nye akn berakhir...
ALLAH lum mnghantr seseorg yg leh bahagiakn sy sprt mn sy dpt awk sblm ni...
ALLAH nk mguji ksabaran sy...
awk..
nnt sy blik umah sy g melawat awk ye...
sy akn sentiasa doakn awk...
tq kerana pernah beri keceriaan dulu..
mmyebabkn sy teringt semua kebahagiaan tu sbg pngubat rindu pd awk....
SELAMAT HARI JADI AWK..
ARWAH AWTIF BINTI AZIZAN

Wednesday, October 5, 2011

KASIH SAYANG

rs mcm dah lama je x bercerita dlm blog nie kan...
sebenrny bnyk bnda nak luahkn tp ms x ad utk ku mncertakan ape yg aku rs..
ape yg korg rs n thu pasal KASIH SAYANG.????

nmpk mcm 1 perkataan yg simple je kn?
K.A.S.I.H S.A.Y.A.N.G
tp kita thu ke ape mksd disebalikny?
bg aku kasih sayang ini merupakan suatu "keajaiban"
knp aku rs ini 1 keajaiban?
kerana ia mmpu mmbuat sesuatu yg tidak mungkin menjadi mungkin...
mn x nye.. keajaiban n pertolngan Tuhan, kdng2 dtg secra tidak terduga, namun sllu tepat, tidak pernh terlalu cepat n tdk prnh trlmbt.
hany kita iaitu manusia yg mnganggapnye berbeza-beza..
jika kita tgk.. ble berlakunye bencana alam.. x kira la kat indon ke kat jepun ke...
semua manusia x kira brbeza warna kulit, agama, kefahaman melibatka diri, baik secara
langsung mahupun tdk langsung.
peristiwa ni mnunjukkan manusia sbgai makhluk yg mmpunyai darjat tertinggi berbanding makhluk lain, dibekalkan dengan BENIH-BENIH KASIH SAYANG..
tp pernah kah kita mnghargai kasih sayang yg wujud dlm diri kita?
kasih sayang akan menjadi lebih bermakna bila hadirnye sikap tulus ikhlas di saat kita mmbina hubungan dgn org len..
ia dpt disamakn dgn pngorbanan n sentuhan yg sungh2 drpd sesorg terhdp sesorg yg lain...
tnp pngorbanan n ketulusn utk rela mmbri tnp niat terslindung,
kasih syg tersbut mnjdi bahasa yg tidak mmiliki sebarang makna..

DIMANA KEKUATAN CINTA ITU?
ia dpt dirasakan apb kita mgasihi n mncintai org lain sm sprt kita mngsihi n mncintai diri kita sendri...
stp org mmpu mncintai anta 1 sm len..
jika die sedar dgn penuh syukur die memiliki benih cinta yg tdk lain adalah anugerah Ilahi.



ARI NIE AKU TERSEREMPAK NGN ORG YG SGT AKU INGIN..
BERTEMU...
BERJUMPA...
BERBORAK....
BERGURAU SENDA...
BERTNY KABO...

tp ape saje yg mmpu aku lakukn..
aku mmpu melihatnye dr jauh... n terus pergi dr sittu..
tp aku syukur dpt gak aku melihat nye walaupun dr jauh..
AKU SGT MERINDUINYE..

SALAM.. NITE



Thursday, August 18, 2011

LUAHAN ISI HATIKU

WAJAHMU SENTIASA MENJELMA KETIKA MATAKU TERLENA,
MMBUATKAN KU MENCARI KEMANAKAH DIRIMU PERGI,
PELBAGAI PERSOALAN BERLIGAR DIBENAK OTAKKU,
MENCARI JAWAPAN ATAS YANG TERSIRAT,

MENGENANG KEMBALI SAAT MATA MULA BERTEMU,
HATI MENLAFAZKAN PADA PERASAAN,
PERASAAN YANG SUDAH LAMAKU IDAMKAN,
DIALAH YANG AKU IMPIKAN,

OMBAK BERSELANG SELI MEMBELAH PANTAI,
BULAN BINTANG MENERANGI KEGELAPAN,
DIIRINGI AIR MATA SUCI MENITIS KE BUMI,
MENJADI SAKSI CINTAKU PADANYE,

BERMULA SEBUAH KEHIDUPAN BAGI DIRIKU,
KEHIDUPAN YANG MMBERIKAN KECERIAAN PADAKU,
SUDAH LAMA AKU NANTIKAN,
AKHIRNYE DIA MUNCUL MEMBERI SEMUANYE,

KECERIAAN YANG MENJADI PENYULUH KEPADA KEHIDUPANKU MULA MENYEPI,
LANGKAH KAKIKU TERUS MELANGKAH,
MENGEJAR APE YG SUDAH PERGI,
SAMPAI MEMBUAT DIRIKU TERDUDUK KESEDIHAN,

JIKA HATI MENJADI PENYEBABNYE.
AKU TERIMA..
DEK KERANA HATI JUGA AKU MENEMUIMU...

AKU AKAN TERUS MENUNGGU..
MENUNGGU SAAT BULAN DAN BINTANG BERSATU
KEMBALI BERSATU MENCERIA DAN MENERANGI KEHIDUPANKU..
IALAH IKRARKU PADAMU MALAM..

BIARLAH MALAM AKAN TERUS MENJADI SAKSI CINTAKU PADAMU..
BAHAWA....
AKU AKAN TERUS MENCINTIMU..
AKU AKAN TERUS MENYAYANGI DIRIMU...
& AKAN MENUNGGU SEHINGGA SAMPAI WAKTUNYE......


2.00 AM
IKHLAS DR LUAHAN HATIKU

Thursday, August 4, 2011

MENYENTUH PERASAAN

nie share cite yg sedih..
ari khamis aritu.. aku ad la g antr pekerja kat hukm
ms dlm perjlnn nak antr die utk x -ray ngn seorg nursi
smentara tnggu tu.. aku lepak la ngn mak cik nursi tu
tiba2 mak cik tu kuarkn hp samsung die..
pastu aku tgh suara mcm die pasang video kat hp...
so aku wat bodh je la
2 kali die ulang bnda sm
pastu die mula berborak ngn aku..
nak thu video ape tu?
tu yg die dgr ialah video ARWAH SUAMI die
tu ulang bnyk kali tgk video tu
die kata die rindu sgt ngn suami die
suami die bru mnggal 2 bln lpas...
die ckp rs mnyesal lak..
kalu die thu die akn ambk bnyk video psl suami die...
die just ad bnyk gmbr je..
video tu satu2 yg bergerak..
die ckp.. fitrah manusia
kita akn mnghargai ms hadapan dan akn menyesal ms yg brlalu..
aku leh ckp ape2 ble dgr cite sdh die....
tersentuh hati lak..
apstu aku pun cite cite sedih aku lak...so berbual la kteorg mngnai kehidupan
heheh

Sunday, July 31, 2011

PUTRAJAYA

hari nie aku g putrajaya..
pelik kn aku cuti ari ni... nie sbb aku mohon cuti kat bos..hehe
asal nk blik phng tp x jd..
so aku tkr la plan..
nak g putrajaya dlm lm x g sn..
aku g sn dengan niat nak belanja arwah adiku athirah n aqilah..
smbil nk g ziarah pusara arwah..
aku bertolak dr umah kul 2.30pm pas slt zuhur..
smpai je kat umah arwah.. mak sediakn mknn utk ku
heheh
rs dah lm tul aku x duk dlm umah tu.. bnyk knngan yg ad..
aku blnja adik arwah cos sbgai tnd aku mningati arwah..
so biarlah aku gnti tmpt die dlm famly die...
pastu aku,athirah n aqilah pun g la alamanda..
smpai je alamanda, ramai gler manusia yg dtg shopping..
mmbawaku terfikir mcm penh je bowling...
ble smpai je ke super bowl ..
mmg btul ape yg ku rskn smpai kat kaunter ad waiting list..
hehehe.. smpai mlm ad org tnggu..
pastu tukar plan.. aku nk blnja dieorg mkn..
dieorg pun pilih nk g big apple cos bru je mkn kat umah
pastu kiteorg pun g umah utk ambk mak n terus g kubur..
ms kat kubur.. sayu lak hati ni ble melihat nm yg tertera kat batu nisan tu
AWATIH BINTI AZIZAN..
aku pun trs mmbc yasin n pastu berkebun..
mmbersihkn kawasan pusara arwah bersm famly ni len..
indh bertmbh sayu ketika itu...
pastu aku pun trs g umah arwah.. pas mghrib aku pun pulng ke rumah..
walaupun ape2 un yg terjd pd diriku skrg ini..
aku akn cuba harungi sbgaimn aku harungi saat arwah pergi dr hidupku utk slmanye..
SELAMAT BERPUASA YE...
JMP LG


Monday, July 25, 2011

PENGALAMAN DI KONGSI

Hari nie smpir 80% aku menyelami kehidupan di KONGSI
bnyk bnd aku dpt dr pngalaman tu
mmg payah duk kat kongsi ni
tp aku bersyukur mereka bek ngn aku..
layan aku mcm bos... walaupun aku nie bkn bos..
hehehe
arini tnp sgan silu aku mntak die gunting rambut aku...
pastu dieorg surh aku mndi lak..
siap bg kain pelekt n tuala
pastu solt mngrib.. pas solt dieorg ajk makn lak..
mmg mcm khdupan kt kongsi aku arinie..
hehehe
cuma tido je aku x dpt cos ibu ku x beri..
ape nak wat .. tp bnyk bnd aku bljar dr khdupan dieorg
hehehe

SELAMAT HARI JADI IBU N ANGAH...

semalam aku smbut hari jadi mak aku...
pd 24/7/11 n ari jd adik ke2 ku...
adik ke2 ku pd 21/7/11
mmg x rancng ape2 pun..
tp pg2 adik aku dah rancng beli kek
aku pun ape lg ..
trs la cl PHD..
pizza hut dlvry..
tu je yg mmpu ku beri... cos duit x ad lg
heheeh
tq ibu cos segla pengorbann mu utk ku
TERIMA KASIH IBU

Monday, May 16, 2011

hari pertama LI

nie hari pertama aku LI..
rs tkt gak la ble dlm perjlann..
bnyk berfikir..
hehehe

8.00 am
masuk site ofis kat cmplex pheonix

8.30 am
g minum pg

9.00 am
g wat keje pertama n melawat site
-keje pertama aku demolition activity
-keje x berat sgt cos kena kira ukuran structure utk hack untk utk claim nnt...
-aku jug kena mark kawasn utk hack.. tkt gak cos tkt slah tmpt..
-bermain aku ngn plan structure n arktek supy x slah...mmg bhya gler tnggjwb

12.30 pm
g mkn tghari n solt zuhur..

1.30pm
-site meeting
firs t time masuk meetg..
hahah tp aku dgr jela.. ble round table.. aku x thu nk ckp ape
heheeh

2.30 pm
baru abis meetg..
g minum air dulu
hehe

3.00 pm
smbung wat keje lg..
hehe

5.00 pm
lepak ofis wat keje lak..

6.00 pm
g solt n sambung wat keje..

7.30 pm
bru la blik umah..

peh bnyk gler la pngalamn aku ari nie...
tp x pnt pun keje..
blik umah penuh ngn plan aku ari nie..
hehehe
yg plng bestnye keje aku x pnas cos dlm bngunan
heheh
cuma hidup dlm kgelapn la
hehehe
tp abis la moto aku.. sllu msuk site ngn 4 by 4 ..
nie moto aku jd 4 by 4
hehe
tp blik je umah ari pertama dah basah kuyup..
hehe

Tuesday, April 26, 2011

sweet memories...

nak cite psl ape ye?
mst la psl smbutan hari jd ku....
entry sblm nie aku ad ckp nk blnja spo kwn aku..
thu spo yg aku blnja pizza?
hehehe
aku blnja su,amni,sya,wani la....
dieorg la kwn2 aku yg best
sblm nie amni blnja kteorg mkn pizza ms ari jd die..
skrg turn aku lak..
hehe
tp yg plng best mlm pd hari sm ..
aku lak dpt g jamuan ....
jamuan die Q yg blnja utk semua mantan mt perkasa..
tp mlngnye x semua dpt g...
tp mmg best gler la
hehehe
mknnye.. bapak bnyk
hehehe
tmph utk 17 org tp dtg 11 je
ape lg nek kembung pwt aku...
saat plng best mlm tu.. birthdy clbrte...
hehe
aku n oshie dpt kek...
heheh
bestnye..
terima kasih Q n semua mt perkasa sesi 2010/2011

Sunday, April 24, 2011

AKU TERSENTAK...

dlm kegembiraan ku mnyambut hari jadiku ke 22thn..
aku tersentak ngn msj yg mak (mak arwah) bg kat aku
aku mula rasa sedih...
erm.........
mak ... sory ye...
tp mak perlu kuat....
arwah x nk mcm sedih2
arwah bahagia kat sn mcm tu la die nk mak bahagia...
insyaallah nnt ble zul balik kl zul dtg g ziarah kubur arwah n jmp mak ye....
maaf ye mak.........

Wednesday, April 20, 2011

mimpi tercapai..

hahahaha...
pelik je entry kali kn..
dah la lama x update..
tup2 je cite pasl mimpi tercpai..
thu x pasl ape?
kalu nk thu.. sbnrnye .. design bngunn yg korg nmpk group aku wat ms bsm tu adalh....
hasil mimpi aku..
aku la owner bngunn tu..
ingt sng ke nk surh group aku stuju..
mmg bnyk hlngn gak.. tp akhirnye berjaya jugk trlaksana ..
tq a lot to all my group...
tq to my arktk apon...
my elektrical engineer zizan..
my mechncal engneer roy,zul,raja,
my civil engneer su,amni,sya,wani..
tq a lot...
tp yg plng bngg skli..
ktenye design structure n plan layout dpt pujian dr lect terutama en affendy...
tu la hasil perblahan antra yg paling ketara aku n apon...
tp AKHIRNYE...
PERBLAHAN OR PERDEBATAN BKN NYE UTK KPNTGN SNDIRI
TP UNTK MNCARI YG TERBAIK...

Sunday, March 27, 2011

bila jiwa mula rs untk berbicara....

erm...


hari demi hari mmanggil diriku untuk berbicara..


berbicara mngenai cinta, persahabatan, dan kehidupan....


ceritera yg sentiasa mnyelubungi kehidupanku...

Saturday, March 5, 2011

ciannye...

aduh... bermcm sarng serangga dah ad kat blog aku nie..
maklum la dah lm GLER aku x update..
niat dihati nak update tp....
tiap kali nak update je..
ad je mslh n busy...
so ku rs mlm nie la plng sesuai utk aku update psl diri aku...
hehehe
sjak akhir2 nie aku busy ngn prgrm sn .. prgrm sini... smpai bnyk sgt la kls kn pontng
tp.. nsb bek aku bijak msuk kls gnti
hehehe
pdhl dah kena perli ngn lecturer cos x g kls
hehehe
prgrm tu 1 hal.. lum lg ngn projek2 sem nie
berlambak smpai x cukup tgn..
lupa lak test tu 1 hal lak..
ble je nk test semua keje ditngguhkn.. fokus pd test la konon...
tp ble jwb.. ya allah seng nye
heheheeh
sblm aku mngakhiri entry nie .. aku nk ucapkn tq to dr barman for evry thg that to teach...
dr barman dah pndah ke africa..

Tuesday, January 25, 2011

FAMILY DAY PERKASA

ari sabtu 22/1 aku tlh g family day perkasa..
kali nie aku g nek moto
konvoi ngn kwn2 ku
tp dlm perjlnn leh lak moto zul klate rosak..
x pas2 g tunda moto die smpai bngkel...
tp akhirnye smpai gak ke pantai balok..
best semua acar yg aku involve...
tp yg plg best
acara PRANK APON...
hahaha
abis die aku kejekn
hahha
tul2 kn prank
sory apon ..
aku tok dalangnye..

Wednesday, January 12, 2011

BANGKITLAH ORNG MELAYU

entry kali agak berbeza dr entry sblm nie....
entry nie aku nk semua org MELAYU berfikir atau renungkn kemana dirinye skrang nie.....
MELAYU adlh kaum bumiputra mlah adalah kaum majoriti dlm negara nie..
tp persoalannye sekarang nie....
KEMANAKAH pergi nye org MELAYU distp kejayaan yg dicpai oleh MALAYSIA?

3perkara yg mnjdi perkara penting dlm kejayaan MALAYSIA nie adalah PENDIDIKAN , EKONOMI & POLITIK....
TP yg mnjadi persoalan sekrg nie.....
knp kesemua kejyaan yg dicapai nie di monopoli oleh org BUKAN BUMIPUTRA?
MANA PERGI NYE ORG MELAYU?
KNP HANYA DUDUK DIBUMI YG BERTUAH NIE DGN HASIL KEJAYAAN ORG LEN?
BANGKIT LA ORG MELAYU

SY INI BERCKP BERDASRKN KPD FAKTA...
DR SEGI PENDIDIKAN....
PELBAGAI CR KERAJAAN WAT UTK MNYELAMATKN ORG MELAYU...
MNGWUJUDKN SMKA DAN PELBAGAI LG UTK MNJDIKN SEKOLH YG KHAS NYE UTK ORG MELAYU
TP KNP MASIH X SEDAR DIR DR ORG MELAYU?

KALU DI IPTA,
KITE LEH LIHAT KEMANA NYE ORG MELAYU BILA NM DISEBUT UTK ANUGERAH DIRAJA?
KNP KEBANYAKATNYE HANY ORG BUKAN BUMIPUTRA
WAHALNYE ORG MELAYU PALING BNYK DI IPTA...
KERAJAAN BERUSAHA MNYEDIAKN KOUTA UTK ORG MELAYU DLM IPTA TP .....
BLE SMPAI DI IPTA, KNP MSIH X SDR2 LG?
ORG MELAYU DGN ORG BUKAN BUMIPUTRA SEMUANYE SM.....
KITA MEN GAME,DIEORG MEN GAME
TP BILA DIEORG FOKUS PD STUDY KNP ORG MELAYU X FOKUS?

BERFIKIR LA ORG MELAYU....
JIKA ADA LIHT SKRG
AD ORG MMPERSOALANKN KELEBIHAN ORG MELAYU...
MEREKA MMPERSOALKN KNP MELAYU MNDPT KELEBIHAN YG MELAMPAU JIKA EKOMONI YG DIJANAKN DI MALAYSIA ... DIJANA OLEH ORG BUMIPUTRA?
ORG BUKAN BUMIPUTRA MULA TUNJUK KEPALA DIATAS KEBODOHAN ORG MELAYU...

MEREKA AKAN BERUSAHA UTK MNGHAPUSKN SEGALA KELEBIHAN ORG MELAYU...
DGN MNJADIKN NEGARA MALAYSIA BUKAN NYE NEGRA ISLAM....
KNP ORG MELAYU MSH AD HASAT DENGKI ANTRA SESAMA ORG MELAYU?
KNP SNGGUP MNJTUHKN KAUM SNDIRI UTK MEMAJUKN DIRI?
JIKA KITA TERUS MENRUS NGN SIKAP SEBEGINI... ORG BUKAN CINA AKN GELAK BERGULING2 DIATAS KEBODOHAN KITE.....

KALU KITE TGK PENDIDIKAN & EKONOMI TELAH DIKAWAL OLEH ORG BUKAN BUMIPTRA....
HNY TNGGK UTK ORG MELAYU HNY POLITIK SHAJA
ITU PUN HNY NYAWA2 IKAN SHJ
ITU LA REALITI NYE SKRG
MELAYU DPT MMPERTAHANKN KELEBIHAN ORG MELAYU DISBBKN AD KUASA SHJE
JIKA TIDAK .... X MUSTAHIL NEGARA KITA AKN MNJADI SPERTI SINGAPORE.....
ORG AKN MELAYU DITINDAS TNP BELAS KASIAHAN...

DIJIKA KITA LIHAT... DI PARLIMEN HAMPIR DIMONOPOLI OLEH ORG YG X BERTNGGUNGJAWB.. & HANY BERFIKIR UTK MNJATUHKN BANGSA SENDIRI UTK MNCPAI SEGALA IMPIAN....
MULA LA BERFIKIR ORG MELAYU....
JIKA HARI INI SEORG MAHASISWA MMPERSOALKN KPD KITA PERLU MNGETAHUI POLITIK....
POLITIK NIE KOTOR....
KNP MAHASISWA INI SNGGUP BERKATA SDMIKIAN...
MEREKA X SEDAR KE POLITIK NIE SHJ LAH YG DPT MENYELAMATKN SGLA KELEBIHAN ORG MELAYU....
JIKA POLITIK NIE JUGA DIKAWAL ORG BANGSA LAIN..
AKU BERANI N YAKIN ORG MELAYU AKAN LENYAP DI MALAYSIA NGN PELBAGAI PENINDASAN...
AGAMA ISLAM PASTI TIDAK DIAMALKN LG DI BUMI MALAYSIA...

INSAF LAH HANYA KAUM KU
BERUSAHA N BANGKIT LAH...
JGN HNY AD PENDESAK,BRU ORANG MELAYU BANGKIT....
BANGKIT LA SEKARANG
SEDARLH BAHAWA MELAYU NIE HNY NYAWA2 IKAN SAJE JE

MAHASISWA MELAYU ....
AKU MNYERU BANGKIT LA MMBERI SAINGAN UTK MNGATASI KAUM BUKAN BUMIPUTRA....
SMALAH KITA BERSATU, BERJUANG N BERSAMA MMBANGUNKN NEGARA INI...
AGAR SUATU HARI NNT KITA AKN MNJDI PEMIMPIN MELAYU YG DPT MNGEMBALIKN N MMPERTAHAN KN HAK ORG MELAYU N KUASA2 RAJA2

BANGKITLAH ORANG MELAYU...
JGN HANYA BERFIKIR KITA BERADA DI ZONE SELESA SAHAJA..
BANGUN UTK MNJD PENCABAR..
BANGUN UTK MNJADI PENGONCANG NEGARA
BANGUN UTK MEMAJUKN NEGARA
BANGUN UTK MNJDI PEMIMPIN ISLAM YG BERJAYA....

BANGUNLAH KAWAN2 KU.....

Monday, January 10, 2011

CINTA SEORANG DUDA....

sekali baca tajuk nie nmpk mcm menrik je kn cite yg bkal aku nukilkn...
sebnrnye nie cite benar berdasarkn realiti yg aku dgr dlm perjlnn pulang ke UMP dr mnghadiri kursus...


cite nie mngisahkn cerita CINTA seorg driver bas UMP yg duda....
aku dgr kisah cintanye bermula dr dlm perjlnnn pergi ke kursus tersebut..
dimasa itu .. driver itu mnceritakn kisahnye dgn kuat tnp segan silunye...
kisah percintaannye leh di kira SWEET la cos
bercinta ngn seorg gadis berumur smpir 30 an .....
gadisnye itu hny tnggl dihadapan rumahnye sy...
tp mereka jrg berjmp..biar pun rumahnye berhadapan...
dgn alasan malu tp pdhalnye bersms n mngintai antara satu sm len....

tp... cerita SWEEt nie bertukar semasa dlm perjlnn balik...
pak cik driver ini tnp segan silu meluahkn segala ketidak puashatian die kpd seorg lg driver dgn sekuat2.....
smpai student yg tdo dlm bas itu terjg......
aku yg duduk dibelakang skli trgelak melihat suasana tersbt..
mula2 niat hati utk mngtakn kpd pakcik tersebut spy bersbr n dpt kawaln suara tp..
aku beanggapn takut tngkahlaku aku tersbut mngkin myinggung perasaan die..
so aku pun putuskn niat trsbut.....
aku pun mula duduk dihadpn utk mngdr luahn pakcik tersebut....
antara yg mnyebabnye berlaku perkra tersebut ialah....
pak cik mrasakn permpan tersbt sprti men tarik tali ngn nye
permpuan tu sprti ad tman lelaki tp mnjdkn pak cik tersbt sprti tmpt ke2 nye...
ble berlaku kesdhn... ble sunyi.....
die mula mncari pak cik tersbut....
itu yg mnyebbkn pak cik tersbut sprti hilng sbo..
mana x nye..
die duda..n gurl tu permpuan..
yg mnyebbkn pak cik tersbut ingin sgt thu ape prsaan gurl tu pd die
die jujur utk mnikah wanita tersibut....
pak cik tu jugk ckp stp kali utk mgajak die kuar...
pelbagai alsan diberi...
adkah itu asalan or utk mngelakkn diri??
pertnyaan sprti "awk rindu sy x?"
tu ape maknenye jika seorg wanita mngungkapkn kata trsebut pd seorg lelki?
tp..... last skli kami mnasihtkn pd pak cik tu utk mncr kwnnye utk memnta pndptnye..
mn thu kwnnye thu ape yg diluahkn oleh gurl tu...
ape2 pun pak cik.. x yah la terlalu mngharapkn wanita mcm tu....
biar la die...
jika usaha kita yg smpai mmalukn diri kita ini x dpt gak...
so biarkn je la
jika die CINTA pd kite..
die akn dtg pd kite...
so skrg nie pak cik wat mcm biasa je
cukup la utk memalukn diri sndiri....
biar la kita mnCINTAI org yg mnCINTAI diri kita drpd kita mnCINTAI org yg x mnCINTAI kita..
tp ape jwpn pak cik tu....
walaupun laki mcm nie.. tp kite seorg lelaki mmpunyai rs kesian n kasih syg..
persoaln di hati...
knp kita mngasihi seseorg tp kita x mngasihi diri KITA SENDIRI.........
p/s : bila aku mndgr cite pak cik, dlm hatiku mula berbicara.. smnye mcm cita CINTAKU..
tp ape yg aku respct pak cik nie.. die pndai jg anak die yg kecik yg skrg dah umur 5thn...
die mnjd sejak dr kecik sms ibunye mninggal...
PENANGAN CINTA LELAKI DUDA.......

Sunday, January 2, 2011

LEMBARAN 2011 DLM HIDUPKU

TAHUN BARU?
2011?
APE YG AKU HAJATI TAHUN NIE YE..

TARGET AKU TAHUN 2011
- AKU nak baiki pointer aku
- aku nak prgrm pengenaln sukan dodgeball kat ump n nak jdkn acra sukan thn SRN
- CINTA? ku akn terus mncari

lupa lak 1 lg
keja rumah aku dr JPNIN
design web SRN kebangsaan
aku harap dpt wat yg terbaik utk present nnt
ms dah smkn hampir
hahah

WISH

aku harap segala ape yg aku impikan n hajati dpt ku tunaikn.....
aku harap dpt bntu sebnyak mungkin kwn2 ku
aku harap mnjadi manusia bernm muhammad zulhilmi bin ali yg lebih bek dr dulu
aku harap segala hajat kwan2 aku tercpai
aku harap dpt menemui CINTA SEJATI
aku harap semuanye berjaya hasil usaha , tawakal aku kpd ALLAH

SEMOGA SEMUA BERJAYA
AMIN....

CORETAN DAIRI HATI KU SEPANJANG 2010

erm... entry kali special sikit.. aku akn cite kn semua kisah duka n suka aku spnjg 2010.. tp secara general or smmry je la
nnt pnjg lak...hehe

JANUARI

erm... bln nie aku msh seorg mnusia biasa lg. so x ad cite la

FEBRUARI

buln nie aku dlm prss mnjd org luar biasa...mula berjinak ngn meetg n prgm klb..
plg best bln nie.. aku jd designer utk sepanduk maulidur rasul PERKASA.. g bestnye sepanduk aku menang no 3.heheh
bangga la gak ngn hasil nukilan khat aku yg dah lm x asah nie
hehe

MARCH

bulan aku cmplte jd org luar biasa..
stp ms aku ad meetg. kadag2 bertmbung smpai 3 meetg 1 mlm
pening gak kpla aku..
bln nie juga bln duka aku
7/3 hari arwah zulzahin bin ali mennggalkn kteorg sekeluarga ganap 3 thn
19/3 hari arwah awatif binti azizan mrngkap awek aku pergi tngglkn aku.. genap setahn die pergi

APRIL

bln nie aku slow skit ngn aktvt cos dah nak exam..
tp plng x boleh bla..
aku ke pran do mlm ari jdi ku
kat tc lak tu
abis bju yg aku pakai nsb bek ad jaket aku bwk kalu tdk
x ad bju la aku mlm tu
tp ape2 pun tq korang

MEI

Bln aku aku sibuk ngn prgram PROMINDS n TRIP to singapore..
heheh
first time dlm idup aku g singpore
alhmdulillah dpt gak g
bln nie jugak la aku mula berjinak wat blog..
nukilan entry pertama aku ..
aku tulis sajak wat arwah awatif
nukilan aku yg cukup bermakne utk arwah
sajak nie dah lm aku wat ms kurss perkasa dulu tp aku muatkn dlm entry pertamaku
bln nie jugak aku mula berjinak mngenali seseorg yg bergelar WANITA
mula tergerak dlm ati utk cr pgnti stlh sthn lbh aku skr utk lupakn arwah

JUN

bln nie aku sibuk ngn preparation utk MINDS2010
tdk jgk aku lpskn peluang utk meluahkn sgla isi hatiku pd WANITA tersebut
mungkin bg korg jiwang tp ape yg aku luahkn smua IKHLAS dr hati

JULAI

aku sibuk ngn MINDS n mnyambut junior baru
hehehe
n hari terbuka kelab2 aku
hehehe

OGOS

aku wat prgm g IBS n involv prgrm jejak gemilang
jd fasi ajar or motivasi junior
tu yg aku idamkn slma nie
akhirnye
heheh

SEPTEMBER

Bln nie aku n geng aku g EMBASSY OF SPAIN kt KL
first time g EMBASSy
cuak la gak
mana x nye
org2 spain tnggi2 gler
hehe
tp bkn sbb aku pendek ye

OKTOBER

Bln nie ad 2 hari istimewa
15/10 hari jadi arwah awatif
18/10 hari jadi WANITA tu...
hadiah n lamaran aku pd arijd tu...
tp mungkin mngecewakn aku
n kesedihn aku mula terusik...

NOVEMBER..

x ad ape2 yg istmw or prgm utk aku nukilkn disini

DISEMBER

bln nie aku busy ngn prgm
start 10-12 aku ad prgm sukan rakyat kat USM
best gler walaupun 3 hari cos men permainan trdsional
heeheh
16-23 lak prgm bakti siswa mahasiswa penyayang
prgrm nie best gak
first time aku join prgrm ank angkt
tp yg plg best
hajat aku tercpai utk g bendang (sawah)
hhe
kat sini ramai gak bdk aku knl hehhe
maklm la seminggu tu
tp akhir prgrm aku dpt lak kerja dr JPNIN
hehe
pening kpla aku
hehe
lupa lak nak bgtau..
TAHNIAH TO MUHAMMAD ZULZAKWAN FITRI COS DPT 7A 1B DLM PMR
X SNGKA AKU
HEHE

bln nie gak aku dpt thu result pointer aku
aduh sedihnye cos pointer trn nsb bek above 3 lg
tp aku lega cos sbject ape yg aku tergt capai sasaran walaupun ad yg krcundg truk
tp aku bersyukur

conclusion thn 2010
aku ad melakukn kesalahn kepada sesiapa pun x kira la dgn niat atau pun tdk
aku harap mereka semua dpt maafkn aku..
aku thu aku pun insan yg sempurna tp aku cuba jd yg terbek....
kpda WANITA tu sy sayang awk..
SEKIAN SHAJA NUKILAN AKU SEPANJANG 2010

signature

Sociable