Followers

Tuesday, January 25, 2011

FAMILY DAY PERKASA

ari sabtu 22/1 aku tlh g family day perkasa..
kali nie aku g nek moto
konvoi ngn kwn2 ku
tp dlm perjlnn leh lak moto zul klate rosak..
x pas2 g tunda moto die smpai bngkel...
tp akhirnye smpai gak ke pantai balok..
best semua acar yg aku involve...
tp yg plg best
acara PRANK APON...
hahaha
abis die aku kejekn
hahha
tul2 kn prank
sory apon ..
aku tok dalangnye..

Wednesday, January 12, 2011

BANGKITLAH ORNG MELAYU

entry kali agak berbeza dr entry sblm nie....
entry nie aku nk semua org MELAYU berfikir atau renungkn kemana dirinye skrang nie.....
MELAYU adlh kaum bumiputra mlah adalah kaum majoriti dlm negara nie..
tp persoalannye sekarang nie....
KEMANAKAH pergi nye org MELAYU distp kejayaan yg dicpai oleh MALAYSIA?

3perkara yg mnjdi perkara penting dlm kejayaan MALAYSIA nie adalah PENDIDIKAN , EKONOMI & POLITIK....
TP yg mnjadi persoalan sekrg nie.....
knp kesemua kejyaan yg dicapai nie di monopoli oleh org BUKAN BUMIPUTRA?
MANA PERGI NYE ORG MELAYU?
KNP HANYA DUDUK DIBUMI YG BERTUAH NIE DGN HASIL KEJAYAAN ORG LEN?
BANGKIT LA ORG MELAYU

SY INI BERCKP BERDASRKN KPD FAKTA...
DR SEGI PENDIDIKAN....
PELBAGAI CR KERAJAAN WAT UTK MNYELAMATKN ORG MELAYU...
MNGWUJUDKN SMKA DAN PELBAGAI LG UTK MNJDIKN SEKOLH YG KHAS NYE UTK ORG MELAYU
TP KNP MASIH X SEDAR DIR DR ORG MELAYU?

KALU DI IPTA,
KITE LEH LIHAT KEMANA NYE ORG MELAYU BILA NM DISEBUT UTK ANUGERAH DIRAJA?
KNP KEBANYAKATNYE HANY ORG BUKAN BUMIPUTRA
WAHALNYE ORG MELAYU PALING BNYK DI IPTA...
KERAJAAN BERUSAHA MNYEDIAKN KOUTA UTK ORG MELAYU DLM IPTA TP .....
BLE SMPAI DI IPTA, KNP MSIH X SDR2 LG?
ORG MELAYU DGN ORG BUKAN BUMIPUTRA SEMUANYE SM.....
KITA MEN GAME,DIEORG MEN GAME
TP BILA DIEORG FOKUS PD STUDY KNP ORG MELAYU X FOKUS?

BERFIKIR LA ORG MELAYU....
JIKA ADA LIHT SKRG
AD ORG MMPERSOALANKN KELEBIHAN ORG MELAYU...
MEREKA MMPERSOALKN KNP MELAYU MNDPT KELEBIHAN YG MELAMPAU JIKA EKOMONI YG DIJANAKN DI MALAYSIA ... DIJANA OLEH ORG BUMIPUTRA?
ORG BUKAN BUMIPUTRA MULA TUNJUK KEPALA DIATAS KEBODOHAN ORG MELAYU...

MEREKA AKAN BERUSAHA UTK MNGHAPUSKN SEGALA KELEBIHAN ORG MELAYU...
DGN MNJADIKN NEGARA MALAYSIA BUKAN NYE NEGRA ISLAM....
KNP ORG MELAYU MSH AD HASAT DENGKI ANTRA SESAMA ORG MELAYU?
KNP SNGGUP MNJTUHKN KAUM SNDIRI UTK MEMAJUKN DIRI?
JIKA KITA TERUS MENRUS NGN SIKAP SEBEGINI... ORG BUKAN CINA AKN GELAK BERGULING2 DIATAS KEBODOHAN KITE.....

KALU KITE TGK PENDIDIKAN & EKONOMI TELAH DIKAWAL OLEH ORG BUKAN BUMIPTRA....
HNY TNGGK UTK ORG MELAYU HNY POLITIK SHAJA
ITU PUN HNY NYAWA2 IKAN SHJ
ITU LA REALITI NYE SKRG
MELAYU DPT MMPERTAHANKN KELEBIHAN ORG MELAYU DISBBKN AD KUASA SHJE
JIKA TIDAK .... X MUSTAHIL NEGARA KITA AKN MNJADI SPERTI SINGAPORE.....
ORG AKN MELAYU DITINDAS TNP BELAS KASIAHAN...

DIJIKA KITA LIHAT... DI PARLIMEN HAMPIR DIMONOPOLI OLEH ORG YG X BERTNGGUNGJAWB.. & HANY BERFIKIR UTK MNJATUHKN BANGSA SENDIRI UTK MNCPAI SEGALA IMPIAN....
MULA LA BERFIKIR ORG MELAYU....
JIKA HARI INI SEORG MAHASISWA MMPERSOALKN KPD KITA PERLU MNGETAHUI POLITIK....
POLITIK NIE KOTOR....
KNP MAHASISWA INI SNGGUP BERKATA SDMIKIAN...
MEREKA X SEDAR KE POLITIK NIE SHJ LAH YG DPT MENYELAMATKN SGLA KELEBIHAN ORG MELAYU....
JIKA POLITIK NIE JUGA DIKAWAL ORG BANGSA LAIN..
AKU BERANI N YAKIN ORG MELAYU AKAN LENYAP DI MALAYSIA NGN PELBAGAI PENINDASAN...
AGAMA ISLAM PASTI TIDAK DIAMALKN LG DI BUMI MALAYSIA...

INSAF LAH HANYA KAUM KU
BERUSAHA N BANGKIT LAH...
JGN HNY AD PENDESAK,BRU ORANG MELAYU BANGKIT....
BANGKIT LA SEKARANG
SEDARLH BAHAWA MELAYU NIE HNY NYAWA2 IKAN SAJE JE

MAHASISWA MELAYU ....
AKU MNYERU BANGKIT LA MMBERI SAINGAN UTK MNGATASI KAUM BUKAN BUMIPUTRA....
SMALAH KITA BERSATU, BERJUANG N BERSAMA MMBANGUNKN NEGARA INI...
AGAR SUATU HARI NNT KITA AKN MNJDI PEMIMPIN MELAYU YG DPT MNGEMBALIKN N MMPERTAHAN KN HAK ORG MELAYU N KUASA2 RAJA2

BANGKITLAH ORANG MELAYU...
JGN HANYA BERFIKIR KITA BERADA DI ZONE SELESA SAHAJA..
BANGUN UTK MNJD PENCABAR..
BANGUN UTK MNJADI PENGONCANG NEGARA
BANGUN UTK MEMAJUKN NEGARA
BANGUN UTK MNJDI PEMIMPIN ISLAM YG BERJAYA....

BANGUNLAH KAWAN2 KU.....

Monday, January 10, 2011

CINTA SEORANG DUDA....

sekali baca tajuk nie nmpk mcm menrik je kn cite yg bkal aku nukilkn...
sebnrnye nie cite benar berdasarkn realiti yg aku dgr dlm perjlnn pulang ke UMP dr mnghadiri kursus...


cite nie mngisahkn cerita CINTA seorg driver bas UMP yg duda....
aku dgr kisah cintanye bermula dr dlm perjlnnn pergi ke kursus tersebut..
dimasa itu .. driver itu mnceritakn kisahnye dgn kuat tnp segan silunye...
kisah percintaannye leh di kira SWEET la cos
bercinta ngn seorg gadis berumur smpir 30 an .....
gadisnye itu hny tnggl dihadapan rumahnye sy...
tp mereka jrg berjmp..biar pun rumahnye berhadapan...
dgn alasan malu tp pdhalnye bersms n mngintai antara satu sm len....

tp... cerita SWEEt nie bertukar semasa dlm perjlnn balik...
pak cik driver ini tnp segan silu meluahkn segala ketidak puashatian die kpd seorg lg driver dgn sekuat2.....
smpai student yg tdo dlm bas itu terjg......
aku yg duduk dibelakang skli trgelak melihat suasana tersbt..
mula2 niat hati utk mngtakn kpd pakcik tersebut spy bersbr n dpt kawaln suara tp..
aku beanggapn takut tngkahlaku aku tersbut mngkin myinggung perasaan die..
so aku pun putuskn niat trsbut.....
aku pun mula duduk dihadpn utk mngdr luahn pakcik tersebut....
antara yg mnyebabnye berlaku perkra tersebut ialah....
pak cik mrasakn permpan tersbt sprti men tarik tali ngn nye
permpuan tu sprti ad tman lelaki tp mnjdkn pak cik tersbt sprti tmpt ke2 nye...
ble berlaku kesdhn... ble sunyi.....
die mula mncari pak cik tersbut....
itu yg mnyebbkn pak cik tersbut sprti hilng sbo..
mana x nye..
die duda..n gurl tu permpuan..
yg mnyebbkn pak cik tersbut ingin sgt thu ape prsaan gurl tu pd die
die jujur utk mnikah wanita tersibut....
pak cik tu jugk ckp stp kali utk mgajak die kuar...
pelbagai alsan diberi...
adkah itu asalan or utk mngelakkn diri??
pertnyaan sprti "awk rindu sy x?"
tu ape maknenye jika seorg wanita mngungkapkn kata trsebut pd seorg lelki?
tp..... last skli kami mnasihtkn pd pak cik tu utk mncr kwnnye utk memnta pndptnye..
mn thu kwnnye thu ape yg diluahkn oleh gurl tu...
ape2 pun pak cik.. x yah la terlalu mngharapkn wanita mcm tu....
biar la die...
jika usaha kita yg smpai mmalukn diri kita ini x dpt gak...
so biarkn je la
jika die CINTA pd kite..
die akn dtg pd kite...
so skrg nie pak cik wat mcm biasa je
cukup la utk memalukn diri sndiri....
biar la kita mnCINTAI org yg mnCINTAI diri kita drpd kita mnCINTAI org yg x mnCINTAI kita..
tp ape jwpn pak cik tu....
walaupun laki mcm nie.. tp kite seorg lelaki mmpunyai rs kesian n kasih syg..
persoaln di hati...
knp kita mngasihi seseorg tp kita x mngasihi diri KITA SENDIRI.........
p/s : bila aku mndgr cite pak cik, dlm hatiku mula berbicara.. smnye mcm cita CINTAKU..
tp ape yg aku respct pak cik nie.. die pndai jg anak die yg kecik yg skrg dah umur 5thn...
die mnjd sejak dr kecik sms ibunye mninggal...
PENANGAN CINTA LELAKI DUDA.......

Sunday, January 2, 2011

LEMBARAN 2011 DLM HIDUPKU

TAHUN BARU?
2011?
APE YG AKU HAJATI TAHUN NIE YE..

TARGET AKU TAHUN 2011
- AKU nak baiki pointer aku
- aku nak prgrm pengenaln sukan dodgeball kat ump n nak jdkn acra sukan thn SRN
- CINTA? ku akn terus mncari

lupa lak 1 lg
keja rumah aku dr JPNIN
design web SRN kebangsaan
aku harap dpt wat yg terbaik utk present nnt
ms dah smkn hampir
hahah

WISH

aku harap segala ape yg aku impikan n hajati dpt ku tunaikn.....
aku harap dpt bntu sebnyak mungkin kwn2 ku
aku harap mnjadi manusia bernm muhammad zulhilmi bin ali yg lebih bek dr dulu
aku harap segala hajat kwan2 aku tercpai
aku harap dpt menemui CINTA SEJATI
aku harap semuanye berjaya hasil usaha , tawakal aku kpd ALLAH

SEMOGA SEMUA BERJAYA
AMIN....

CORETAN DAIRI HATI KU SEPANJANG 2010

erm... entry kali special sikit.. aku akn cite kn semua kisah duka n suka aku spnjg 2010.. tp secara general or smmry je la
nnt pnjg lak...hehe

JANUARI

erm... bln nie aku msh seorg mnusia biasa lg. so x ad cite la

FEBRUARI

buln nie aku dlm prss mnjd org luar biasa...mula berjinak ngn meetg n prgm klb..
plg best bln nie.. aku jd designer utk sepanduk maulidur rasul PERKASA.. g bestnye sepanduk aku menang no 3.heheh
bangga la gak ngn hasil nukilan khat aku yg dah lm x asah nie
hehe

MARCH

bulan aku cmplte jd org luar biasa..
stp ms aku ad meetg. kadag2 bertmbung smpai 3 meetg 1 mlm
pening gak kpla aku..
bln nie juga bln duka aku
7/3 hari arwah zulzahin bin ali mennggalkn kteorg sekeluarga ganap 3 thn
19/3 hari arwah awatif binti azizan mrngkap awek aku pergi tngglkn aku.. genap setahn die pergi

APRIL

bln nie aku slow skit ngn aktvt cos dah nak exam..
tp plng x boleh bla..
aku ke pran do mlm ari jdi ku
kat tc lak tu
abis bju yg aku pakai nsb bek ad jaket aku bwk kalu tdk
x ad bju la aku mlm tu
tp ape2 pun tq korang

MEI

Bln aku aku sibuk ngn prgram PROMINDS n TRIP to singapore..
heheh
first time dlm idup aku g singpore
alhmdulillah dpt gak g
bln nie jugak la aku mula berjinak wat blog..
nukilan entry pertama aku ..
aku tulis sajak wat arwah awatif
nukilan aku yg cukup bermakne utk arwah
sajak nie dah lm aku wat ms kurss perkasa dulu tp aku muatkn dlm entry pertamaku
bln nie jugak aku mula berjinak mngenali seseorg yg bergelar WANITA
mula tergerak dlm ati utk cr pgnti stlh sthn lbh aku skr utk lupakn arwah

JUN

bln nie aku sibuk ngn preparation utk MINDS2010
tdk jgk aku lpskn peluang utk meluahkn sgla isi hatiku pd WANITA tersebut
mungkin bg korg jiwang tp ape yg aku luahkn smua IKHLAS dr hati

JULAI

aku sibuk ngn MINDS n mnyambut junior baru
hehehe
n hari terbuka kelab2 aku
hehehe

OGOS

aku wat prgm g IBS n involv prgrm jejak gemilang
jd fasi ajar or motivasi junior
tu yg aku idamkn slma nie
akhirnye
heheh

SEPTEMBER

Bln nie aku n geng aku g EMBASSY OF SPAIN kt KL
first time g EMBASSy
cuak la gak
mana x nye
org2 spain tnggi2 gler
hehe
tp bkn sbb aku pendek ye

OKTOBER

Bln nie ad 2 hari istimewa
15/10 hari jadi arwah awatif
18/10 hari jadi WANITA tu...
hadiah n lamaran aku pd arijd tu...
tp mungkin mngecewakn aku
n kesedihn aku mula terusik...

NOVEMBER..

x ad ape2 yg istmw or prgm utk aku nukilkn disini

DISEMBER

bln nie aku busy ngn prgm
start 10-12 aku ad prgm sukan rakyat kat USM
best gler walaupun 3 hari cos men permainan trdsional
heeheh
16-23 lak prgm bakti siswa mahasiswa penyayang
prgrm nie best gak
first time aku join prgrm ank angkt
tp yg plg best
hajat aku tercpai utk g bendang (sawah)
hhe
kat sini ramai gak bdk aku knl hehhe
maklm la seminggu tu
tp akhir prgrm aku dpt lak kerja dr JPNIN
hehe
pening kpla aku
hehe
lupa lak nak bgtau..
TAHNIAH TO MUHAMMAD ZULZAKWAN FITRI COS DPT 7A 1B DLM PMR
X SNGKA AKU
HEHE

bln nie gak aku dpt thu result pointer aku
aduh sedihnye cos pointer trn nsb bek above 3 lg
tp aku lega cos sbject ape yg aku tergt capai sasaran walaupun ad yg krcundg truk
tp aku bersyukur

conclusion thn 2010
aku ad melakukn kesalahn kepada sesiapa pun x kira la dgn niat atau pun tdk
aku harap mereka semua dpt maafkn aku..
aku thu aku pun insan yg sempurna tp aku cuba jd yg terbek....
kpda WANITA tu sy sayang awk..
SEKIAN SHAJA NUKILAN AKU SEPANJANG 2010

signature

Sociable