Followers

Sunday, October 31, 2010

GEMBIRA DALAM DUKA....





rsnye mcm dah lm kn x update blog nie...
sory la cos busy wat projek rc..
hehe
mnggu nie aku pulang ke rumah...
tp bkn ke rumah ku tp ke rumah mak angkt aku ( mak arwah )
pd mulanye ku ingt ku sorng je yg tdo kat umah arwah....
tp family aku pun turut serta tdo
hehehe
mmg antara familyku n family arwah mmg rapat...
mcm biras... tp dulu cite lama ....
mlm tu aku rs sprti dlm 1 keluarga...
ramai antara family arwah kenal ngn aku.....
mungkin mak arwah selalu bercerita padaku...
knp aku berckp begtu..
cos aku terdgr la dieorg ckp...
nie zul ke....
nie zul rupanye....
aku dah mula segan....
tp pe nak wat...
aku wat biasa je la
tlg2 ape2 yg ptt
hehe
mlm tu dieorg wat prepation utk sok dr segi pentas n brg or cnderahati..
aku ternmpk di 1 sudut....
beg yg didalm nye ad surah yasin...
aku pun muka dkt ... bila ku belik yasin tu ...
aku terlihat gambr arwah pd muka cover blkg yasin itu....
ngn ayt yg tertulis....
" surah yasin nini disedkahkn smpena mperingti kemblinye arwaf awatif bt azizan 19/03/2009 [d umur 19thn.
dilahrkn pd 15/10/89 .. seblm pemergiannye allahyarhamah seorg yg PERIANG. mnghidapi leukimia slm 8bln .......
aku mula tersdr..
ya allah..maknye tul2 mrinduinye...
mmg tul mak arwah ckp
die nak wat sprti ape g arwah ingtkn pd mjls pernikahan nye

PD KEESOKN HARI NYE..Aku mmg berniat utk pergi ziarah kekubur.. tp hujan mula lebat di awl pg shngga kn ku terpaksa tnggu smapi hujan mula rnyai..
hujan mula renyai..
aku mula bergegas ke kubur presint 20
nie la kali pertm aku g kubur seorg dir.. jika sblm nie bertmn kn family
bila je ku smpai dihadapn kubur...
air mata ku mula mngalir tnp henti...
tp ku agahkn diri utk trskn bcaan yasin...
air mataku mula menits sprti air hujan yg jath ke bumi...
aku mula bercerita..
" awk......
ari nie abg awk mlngsungkn perkahwinan kat ptrjy...
mak awk tul2 busy..
maafl klau mak x smpt melawat awk...
awk ari nie gak sy mula mndekti family awk....
tdo bersm....
knngn yg sy tnggu ble kte bersm...
mak awk tul2 rindu pd awk...
mjls ari nie sprti ..perkahwinan awk n abg awk...
mak awk wat semua nye demi awk....
awk....
sy nak mintak maaf dr awk sbb....
knngn gmbr kte di times sq ilang skli ngn fail sy...
sy x dpt cr mn hilngnye fail sy...
sy tul2 menyesal awk.....
sy x dpt cr blik....
awk maafkn sy..........
awk....
psl penganti awk...
die x suka sy
mungkin sy jahat bg die....
awk sorng je yg snggup bercintai n mmberikn ksh syg pd sy....
jahat ke sy awk.?
tkpe la ...
mungkin sy x ad jodoh ngn die kn awk...
awk je fhm jiwa sy..
awk....
sy perlukn kekuatan awk...
sy x kuat...sy perlukn spirit awk utk trs cemerlang...
utk mgengam segulung ijazah
awk..
sampai disini sje sy dpt teman awk..
sy berharap dpt ziarah awk lg...
n bwk sekali org yg sy mint..."

mak.....
TERIMA KASIH KERANA SUDI JEMPUT ZUL N FAMILY...
SIAP BG TMPT TDO LG
MAK...
ZUL MNTK MAAF COS X DPT BERADA SMAPI MJLS ABIS N BERSM MLM PAS MJLS..
COS ZUL KN G UAMH SDARA KENDURI...
MAK..
ZUL AD BWK BJU MLYU YG MAK BG CUMA ZUL X DPT JE PKAI BJU TU SPRT MAK IMPIKAN
MAK...
TERIMA KASIH YE...

Friday, October 22, 2010

DILEMA....

salam...
ape kabar semua.. rs mcm dah lm je x update blog nie..
sbnrnye aku dlm dilema...
mempunyai lebh dr 1 ibu mmg seronok..
bnyk tmpt bermnja..
tp ...
tkt ibu kandung ku terasa...
sejak arwah mnggal....
mak nye tlh ambik aku sbg anak angkt nye bg mngantikn arwah..
ibu kndungku x kisah tp..
ad ketika tu ibu sprti terasa hati...
biasa la
ibu kndung kn
..bercerita pasl dilema..
kali nie aku x thu mcm mn..
abg arwah akn kawin pada 30/10 nie..
tarikh itu mak arwah ambik slps bertnykn pdku bila ku cuti...
so ble je nak dekt ngn tarikh tu...
aku bgtau ibu pasl tu...
isu lak ckp pd 30 tu kn blik kg utk tlg mak sdra pndah rumah..
ADUH...
mcm mn nie
aku serba slh...
mak suruh aku hadir smpai mjls abis ... n ad lak suruh tdo sn mak sblm tu..
mak ckp die wat semua nie demi arwah
arwah pernh ckp nk perlamin tema hijau..
so mak wat semuanye utk die..
aku kn hadir...
aku serba salah...
ibu xthu lg perncngn tdo kat sn
tp aritu ibu cl ckp g pegi umah arwah n tghari trs g kg
aduh...
lg aku pening...
pastu aku bgtau ibu pasl prncngn tdo n..
so skrg dlm pertmbgn ibu utk berbncg ngn ayah blik..
aduh..
payah nie....
serba salah dibuatnye......

Monday, October 18, 2010



mlm nie sunggh bermakne pd diriku...
segla usaha aku slm smnggu...
tlah terlksana jua...

SELAMAT HARI JADI AWK....
TERIMALAH HADIAH TU SEADNYE...
INI JE MMPU KU BERI.

tp semuaye dt dri ikhlas di hati ku..
segala ungkpan yg kuar or tertera die laman kad tersbt..
adlh dr hatiku...

awak....
smpena ari jadi awk ke 21.
sy ngt mngucapkn slmt hari tua..
hari yg sgt kte tkt bg sesetgh org..
awk...
smpna 21 nie .. awk bljr la bersngguh2 ye'
ingt la sgla psan ibu bapa awk ye...

awk... psl adiah yg satu lagi tu..
tkpe la kalu awk x sudi..
sy fhm.....
take your time to think what i said...
kalu x sudi pulangkn lah balik ye...

ape2 pun tq a lot cos hadir dlm hidup sy...
mmberi chaya kegmbiraan pd sy..
sy hargai semua nye....
gd luck dlm kehidpan....
JUMPA LAGI...

Friday, October 15, 2010

RAHSIA ORANG YANG LAHIR BULAN 4

Sgt aktif dan dinamik. Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal. Sgt menarik dan pandai manjakan diri. Punya daya mental yg sangat kuat. Suka diberi perhatian. Sgt diplomatik (pandai memujuk ), berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org. Sgt berani dan tiada perasaan takut. Suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. Emosi cepat terusik. Try control the emotion. Kecenderungan bersifat dendam. Agresif, kelam kabut utk membuat keputusan. Kuat daya ingatan. Gerak hati yg sangat kuat. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain. Berpenyakit disekitar kepala dan dada. Sgt cemburu dan terlalu cemburu.



TUL X YG KENA PADAKU?

SELAMAT HARI JADI ARWAH AWATIF BINTI AZIZAN

hari nie genap 2 than aku x mnyambut birthday arwah bersm..
rasa sprt bru je smlm arwah pergi mnnggal diri nie...
mlm nie la jugk genapnye arwah 21thn..
hari gak la hari yg wat aku tul2 kecewa 2 thn lalu..
aku x smbt birthday arwah..
smpai ari nie mnjd kekesalan die hatiku...
ya allah..
aku tul2 mnyesal..
knp aku x dpt bhagiakn arwah pd saat2 birthday terakhirnye...
mlm nie mmbuatkn diriku mgalirkn air mata...
air mata kekesalan ...
mlm nie aku mula..mmbuka sgala knngn arwah..
knngn yg slm ini ku smpn.. tp mlm nie ia kmblai mnyelubungi kesedihan dihatiku ini..
ku bc sgla knngn.. sgla hadiah.. sgla tnd aku ngn die..
ku satu persatu..
ku bc... ku hayati tiap rngkp kata...
aku berasa spt die disblhku...
die disisiku smbil mngungkpkn kn kata2...
ya allah..
mlm nie kukesedhn....
aku x mmpu mnhan kesedihan nie...
zul...
die sudah pergi...
biarkn die...
kedgran suara itu trs mnggngu knngn aku...
aku trsdr..
mmg aku sdr..
aku tlh tngglkn n smpnkn sgla knngn aku ngn die jauh dilubuk atiku...
biarkn ia mnjd ksh silm ku...
jika ku dpt ziarah ke kuburnye..
ad perkra ingn ku ktakan...
awk... slmt hari jadi ke 21...
maafkn sy ye jika sy pernh lukakn ati awk...
awk.. sy ingt bgtau awk.. yg sy sudh..............................
ad pngnti awk....
sy bukn nak buang sgl knngn bersm awk.. tp sy ingin mulakn idup bru...
mak awk prnh msj pd sy ...
die mgtakn die mmpi psl awk...
awk gmbira disana....
sy gmbira mndgrkn nye dr mulut mak awak..
sy x mmpu utk mimpikn awk..
mungkin ad hikmt di ats sgla2 nye
awk.. 10/10/10.. abg awk kawin..
sweet sgt abg awk n akak ipar awk...
tp akn lg bgs kalu awk ad..
awk..
mak awk rindukn awk...
tkpe nye...
biar sy jg mak awk sprti mana sy jg mak sy...
awk mmpunyai impian utk mgengam segulung ijazah...
biar sy lakukn utk awk...
awklh antra mnyokong dibelkang sy ...
mmbuatkn sy inginkn yg terbaik pd ari konvo..
krn sy bkn hny mmbawa nm sy tp juga awk...
adik awk athirah die ok je bljr kat kolej,
adik awk aqilah bru je trail spm...
sy berhrap aqilah dpt mngikut jejak awk masuk ke universiti...
leh la mak awk ad pd mjls konvo die..
ayah awk pun siht je..
awk...
sy hrp sy dpt mmiliki cinta pd org yg sy mint tu...
tp sy x pernh lupakn awk..
just simpan dihati..
tp tah la die x mint sy kot mcm awk suka sy.
mngkin sy jaht kot pd mata die..
awk je kot yg fkir sy bek di mata awk...
insyaallah nnt sy blik pd ari langsung abg awk kt ptrjy..
sy ziarah kubur awk nye
akhir kata dr sy..
awk doakn sy temui cinta sejati nye awk...

SELAMAT AHRI LAHIR AWK....
ARWAH AWATIF BINTI AZIZAN....
:(

NHSL

Thursday, October 14, 2010

JODOH

Mungkin Tuhan sengaja


mahu kita berjumpa dengan orang yg salah


sebelum menemui insan yg betul,


supaya apabila kita,


akhirnyer...


menemui insan yg betul,


kita akan tahu bagaimana,


untuk bersyukur dengan nikmat pemberian tersebut..



apabila salah satu pintu kebahagiaan yg lain tertutup,


tapi..


kita lazimnya akan memandang pintu yg telah tertutup itu,


terlalu lama,


hinggakan...


kita tak nampak pintu yg telah dibukakan untuk kita..



kawan yg paling baik ialah..


seorang yg anda boleh duduk didalam buaian,


dan berbuai bersama tanpa berkata apa2 pun,


dan..


kemudian berjalan pulang dengan perasaan...


bahawa..


itulah perbualan yg paling hebat..


yg pernah dialami..



memg benar..


yg kita takkan tahu,


apa yg telah kita punyai..


sehinggalah..


kita kehilangannya dan juga benar bahawa,


kita takkan tahu,


apa yg kita rindukan..


sehinggalah.


'ia' datang..



memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah,


satu kepastian...


yang mereka akan menyintai anda kembali..


jangan harapkan cinta sbg balasan..


nantikan shj ia mekar dlm hati kita..


sekiranya tidak..


pasti ia terus mekar dlm hati anda..


ia cuma mengambil..


1 minit untuk jatuh cinta,


1 jam untuk menyukai seseorang,


1 hari untuk menyintai seseorang..


tetapi...


ia mengambil masa sepanjang hidup..


untuk melupakan seseorang...

Tuesday, October 12, 2010

MENCINTAI SESEORG YG SUDAH DIMILIKI...
sunggh memeritkan hatiku...
knp aku mmbenarkn diriku ini mencintai dirinye?
awk benar2 mguji perasaan n jiwa sy....
tul... semuanye mmg slah sy..
sy x pernh mnyalahkn diri awk..
TP SEMUA DR KHILAF SY SENDIRI...
mungkin pas nie sy akn mula mnjauhkn diri dr awk...
sy nak buang semua perasaan syg sy pd awk..
walaupun sy thu sy x boleh..
tp sy kena wat gak demi diri sy n kbahagiaan awk..
sy bukn wat awk kecewa sy
just perlukn masa utk sy berfikir...
pttkah semua ini berlaku..
sy pernh cite kat awk.. ble sy sedih sy akn ingtkn perkara yg mmbuat sy gmbr..
awk bls...
arwah adalah saat gmbira sy.. n awk adlh saat sedih sy..
AWK SLAH...
awk la yg mmbawa sy kegmbiraan.....
awk telah mmbuka hati sy mncintai org len...
stp kali sy akn berfikir psl awk..
mmbuatkn diri ini kerinduaan
awk... pernah tny sy KENAPA SAYA SUKA AWK...
sy akn jwb melalui pertnyaan.
- KNP STP KALI AWK BGTAU SY AWK KUAR NGN TTM AWK, ATI SY RS X TENANG
- KNP STP KALI SY CUBA MNJAUHKN DIRI DR AWK, SY AKN MULA BMBG PSL AWK?
- KNP STP KALI SY CUBA MNJAUHKN DIRI DR AWK, SY AKN MGINTIP AWK DR JAUH?

CINTA MEMERLUKN PENGORBANAN KN?
BIARLAH SY LAKUKN PERGORBANAN ITU DEMI KEBAHGIAAN AWK..
AWK MEMANG SESUAI NGN DIE
DIE LEBH BEK DR SY...
BIARLAH SAAT SY MNCINTAI AWK TNGGL SEJARAH N AGR TDK KMBALI LG..
TP SY AD PERMNTAAN SBLM SY BUANG SEMUA CINTA SY PD AWK..

"LEH KE KITA KUAR MUNGKIN WAT KALI TERAKHIR?
MUNGKIN PASTU SY X AKN KUAR NGN AWK TP SY X JANJI COS SY X KUAT UTK MENAFIKN YG SY X MNCINTAI AWK...
SY HARAP SY DPT...

:(

BIARLAH LINANGAN AIR MATA YG MENGALIR KUAR INI... AKN MNJDI PERMATA YG MMPU MMBUATKN DIRIKU GMBR DIKEMUDIAN HARI

PERANTARAAN CINTA...

NHSL

Tuesday, October 5, 2010

15 RAHSIA WANITA YANG PERLU KITA TAHU


1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum anda menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.
7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana bila dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas anda tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali anda ajak berjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan anda.

MENGAPA

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….


Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............

Monday, October 4, 2010

"JIKA KITA RASA KESEDIHAN YANG KITA ALAMI HARI INI TIDAK MEMBAHAGIAKN KITA.....
KITA SILAP... KERANA HANYA KESEDIHAN YANG KITA ALAMI HARI INILAH YANG MAMPU MEMBUATKAN KITA BAHAGIA DIKEMUDIAN HARI......" :(

Kata2 yg benar2 mnguatkn jiwa n perasaanku..
bila ia kmbalii n mula mula mnjert perasaanku...
ku berfikir...
mampu ke ku bersedih....
cukup la kesedihnku luahkan ats PEMERGIAN ARWAH..
knp ia harus kmbali ..
mengapa?
berbaloikah ia kmbali kerana hanya perkataan CINTA yg mula berlegar di hati nie?
hebatkh cintaku pada die?
KEHEBATAN CINTA YG DIKUASI OLEH 1 PERASAAN N HATI SHAJE?
MAMPUKAH?
MLM NIE mereka berdua ..bersama.. bergelak ketawa.. beramah mesra..berkongsi minat yg sama
melirik senyuman antra 1 sma len...
tp AKU?
aku sorg yg hany mmpu meluahkan...
tp x mampu memiliki CINTA NYE..
mungkin itu kesudahan ku?
..........
..........
.........
.........
........

salam perantaraan cinta
NHSL

Sunday, October 3, 2010

assalamualaikum semua...
dah lm rasanye x update kn blog..
bkn x nak update tp internt nie benggong skit...
tp nie x ad ape2 luahan hati yg nak ungkapkn utk entry kali...
just nak bgtau ..
mnggu ni aku sibuk mncr cite autumn in my heart...
bkn sbb aku nie suka cite korea tp..
mungkin cite tu mmbawa aku maksd tertntu or dpt mmberi thu aku sesuatu...
ape yg au cr.. ape yg aku ad...
n ape yg aku perlukn.....
tp cite yg aku cr x jmp..
aku pun tgk la cite 1 litre of tear..
nie la first time aku tgk cite korea..
mula2 bosan la.. tp pas aku layan smbil stdy..
aku rs sesuatu...
iaitu rs KESEDIHAN...
kelakarkn aku nie... luaran je kte nmpk ok je x la nngs ...
tp dlm hati..
haha
entry kali juga aku x dpt luahn isi hati cinta ku pada si DIE...
cuma ape yg aku mmpu luahn melalui lirik lagu dlm blog aku nie....
semua sprt kata2 hatiku....

k la ..smpai sini je kot...
wasalam
salam cinta ku utk si DIE....

signature

Sociable