Followers

Saturday, January 7, 2012

2012...


hai... ape kabo?
dah lm rsnye x menaip ni..(busy la katakn..)
pejam celik, pejam celik kejap je kn dah thun 2012...
mula la umur pun bertmbah...
hehehe
bnyk perkara yg berlaku dlm thun 2011 ni...
ad perkara sedih.. ad perkara gembira...
tp biarkn semua nye berlalu..
n teruskn hidup ni slgi mmpu.. WAKE UP ZULHILMI..
teruskn hidup...
erm... ape planning tahun 2012 YE...

IMPIAN 2012....

tahun peralihan zaman hidup aku....
dr zaman student ke zaman pekerjaan..
ape ye impian utk aku capai tahun 2012 ni?

STUDENT...
  • aku nak target pointer sem8 ni nek utk baiki result cgpa.
  • aku nk grad nnt pointer aku cecah 3.30...
  • ms grad nnt aku nak bersama2 bergambar ngn org2 yg aku syg...

KEHIDUPAN

  • nk dpt keje sebelum kuar UMP ( cabel engineer dah dpt just tnggu bln 3 je )
  • aku nk bahagiakn familyku ngn pekerjaan ku ( tunaikan semua impian ibu n bapa ku )
  • first gaji aku nk wat amal jariah dulu.. ambk berkat..
  • target dlm ms 10tahun nak dpt IR..( tu impianku )
  • aku nk bersama2 ngn org yg aku syg dlm masa 2thn pas berkerjaya
  • aku x nk laGi kecewa dlm BERCINTA..

macam bnyak lak kan impian utk digapai...
tp semuanye x mustahil jika ad usaha untk mngapai..

*tambahan.. masa grad nnt nak perkenalkan ngn SESEORANG YG ISTIMEWA DLM DIRIKU..nk perkenalkan bakal menemani hidupku..*

Saturday, October 15, 2011

......

AKU DALAM KESEDIHAN......

bila tiba hari ni...

15/10/11
mst spo yg follow blog ni akn thu ape bestnye tarikh ni kn
ni la tarikh hari jadi kekasih sejati aku..
arwah awatif binti azizan......
hari ni genap 23thn..
&
3 thn die pergi mnngalkn org yg die sgt2 syg...
aku x smpt nk melwat arwah kt kubur ari ni..
cos x blik umah..
tp alhamdulillah aku bc tahlil utk arwah smlm..
hope roh arwah ditmpt kn digolongan org yg beriman..
stp kali ari jadi arwah aku kan luahkn sesuatu...
selamat hari jadi awk...
awk..
mak awk skrg kurg siht... aritu die jatuh ms nk g tmpt keje..
die dah x berapa siht...
skrg ni mak pun sibuk g outsttion..
mak bru blik dr outsttion smlm...
tu lutt mak masih x elok lg ...
mak... nk g tgk awk.. kat kubur.. tp... x ad org nk g antar die..
sy lak jauh.. tdk leh tlg antrkn...
mngkin ptg ni mak akn g melwat awk...
awk....
abg n akak ipar awk bhagia.. siht je mereka..
cuma lum ad rezeki lg utk menimang cahaya mata..
dieorg skrg duk tmpt len.. duk umah sndri
kat serdang...
awk...
akak siht je..
td mak mklm kan kat sy..
esok die nak g bandung n jakarta 16-20..
prgrm msu die...
die pun dah jadi org kuat..
aktif ngn siht gayung gayung die
Hheheeh
awk....
qilah lak sy nk cite...
qilah aritu dpt twaran kat uitm melaka...
smpt la sy bwk fmly awk g umah moyang sy
smpat la sy bw family awk g mkn knduri..
uitm melaka dkt je ngn umah moyang sy...
tp x skjp je qilah kat uitm cos die dpt twaran maktab lak..
jauh tu tawaran die...
kat penang...
tp sy tgk die gembira je kat sn..
hehee
cuma skrg mak awk je sunyi duk umah...
cian lak sy tgk...
sy pun jrg2 msj mak awk..
awak.....
sy nak cite pasl sy lak...
awk...hidup sy semakin sedih....
sy asyik gagal dlm percintaan...
awk sorg sje yg leh menerima sy..
awk.. ble sy fikir semula ape yg terjadi pd sy...
sy sgt3 merindui awk..
awk... bnyk tul dugaan sy lalui.. mngkin nie sbg bkalan sy utk mnghadpi kehidupn..
dulu sy pernh cerita la 2 org wanita dlm hidup sy kn..
tah la.. ia sprt dtg n pergi...
knp sy x dpt kecapai kebahagian sprt dulu?
mngkin ALLAH ad yg lebh ssuai n plng bek utk sy..
sy try utk mmberi kebahgaian n kasih syg..
tp....
sy mst x terima ia kmbali...
awk..... sy sgt merindui awk...
stp kenangan awk sy msih simpn..
awk.. hidup sy penuh ngn kesedihan tiap2 mlm..
mngenang kambali kisah yg sy alami...
sy harap semua nye akn berakhir...
ALLAH lum mnghantr seseorg yg leh bahagiakn sy sprt mn sy dpt awk sblm ni...
ALLAH nk mguji ksabaran sy...
awk..
nnt sy blik umah sy g melawat awk ye...
sy akn sentiasa doakn awk...
tq kerana pernah beri keceriaan dulu..
mmyebabkn sy teringt semua kebahagiaan tu sbg pngubat rindu pd awk....
SELAMAT HARI JADI AWK..
ARWAH AWTIF BINTI AZIZAN

Wednesday, October 5, 2011

KASIH SAYANG

rs mcm dah lama je x bercerita dlm blog nie kan...
sebenrny bnyk bnda nak luahkn tp ms x ad utk ku mncertakan ape yg aku rs..
ape yg korg rs n thu pasal KASIH SAYANG.????

nmpk mcm 1 perkataan yg simple je kn?
K.A.S.I.H S.A.Y.A.N.G
tp kita thu ke ape mksd disebalikny?
bg aku kasih sayang ini merupakan suatu "keajaiban"
knp aku rs ini 1 keajaiban?
kerana ia mmpu mmbuat sesuatu yg tidak mungkin menjadi mungkin...
mn x nye.. keajaiban n pertolngan Tuhan, kdng2 dtg secra tidak terduga, namun sllu tepat, tidak pernh terlalu cepat n tdk prnh trlmbt.
hany kita iaitu manusia yg mnganggapnye berbeza-beza..
jika kita tgk.. ble berlakunye bencana alam.. x kira la kat indon ke kat jepun ke...
semua manusia x kira brbeza warna kulit, agama, kefahaman melibatka diri, baik secara
langsung mahupun tdk langsung.
peristiwa ni mnunjukkan manusia sbgai makhluk yg mmpunyai darjat tertinggi berbanding makhluk lain, dibekalkan dengan BENIH-BENIH KASIH SAYANG..
tp pernah kah kita mnghargai kasih sayang yg wujud dlm diri kita?
kasih sayang akan menjadi lebih bermakna bila hadirnye sikap tulus ikhlas di saat kita mmbina hubungan dgn org len..
ia dpt disamakn dgn pngorbanan n sentuhan yg sungh2 drpd sesorg terhdp sesorg yg lain...
tnp pngorbanan n ketulusn utk rela mmbri tnp niat terslindung,
kasih syg tersbut mnjdi bahasa yg tidak mmiliki sebarang makna..

DIMANA KEKUATAN CINTA ITU?
ia dpt dirasakan apb kita mgasihi n mncintai org lain sm sprt kita mngsihi n mncintai diri kita sendri...
stp org mmpu mncintai anta 1 sm len..
jika die sedar dgn penuh syukur die memiliki benih cinta yg tdk lain adalah anugerah Ilahi.



ARI NIE AKU TERSEREMPAK NGN ORG YG SGT AKU INGIN..
BERTEMU...
BERJUMPA...
BERBORAK....
BERGURAU SENDA...
BERTNY KABO...

tp ape saje yg mmpu aku lakukn..
aku mmpu melihatnye dr jauh... n terus pergi dr sittu..
tp aku syukur dpt gak aku melihat nye walaupun dr jauh..
AKU SGT MERINDUINYE..

SALAM.. NITE



Thursday, August 18, 2011

LUAHAN ISI HATIKU

WAJAHMU SENTIASA MENJELMA KETIKA MATAKU TERLENA,
MMBUATKAN KU MENCARI KEMANAKAH DIRIMU PERGI,
PELBAGAI PERSOALAN BERLIGAR DIBENAK OTAKKU,
MENCARI JAWAPAN ATAS YANG TERSIRAT,

MENGENANG KEMBALI SAAT MATA MULA BERTEMU,
HATI MENLAFAZKAN PADA PERASAAN,
PERASAAN YANG SUDAH LAMAKU IDAMKAN,
DIALAH YANG AKU IMPIKAN,

OMBAK BERSELANG SELI MEMBELAH PANTAI,
BULAN BINTANG MENERANGI KEGELAPAN,
DIIRINGI AIR MATA SUCI MENITIS KE BUMI,
MENJADI SAKSI CINTAKU PADANYE,

BERMULA SEBUAH KEHIDUPAN BAGI DIRIKU,
KEHIDUPAN YANG MMBERIKAN KECERIAAN PADAKU,
SUDAH LAMA AKU NANTIKAN,
AKHIRNYE DIA MUNCUL MEMBERI SEMUANYE,

KECERIAAN YANG MENJADI PENYULUH KEPADA KEHIDUPANKU MULA MENYEPI,
LANGKAH KAKIKU TERUS MELANGKAH,
MENGEJAR APE YG SUDAH PERGI,
SAMPAI MEMBUAT DIRIKU TERDUDUK KESEDIHAN,

JIKA HATI MENJADI PENYEBABNYE.
AKU TERIMA..
DEK KERANA HATI JUGA AKU MENEMUIMU...

AKU AKAN TERUS MENUNGGU..
MENUNGGU SAAT BULAN DAN BINTANG BERSATU
KEMBALI BERSATU MENCERIA DAN MENERANGI KEHIDUPANKU..
IALAH IKRARKU PADAMU MALAM..

BIARLAH MALAM AKAN TERUS MENJADI SAKSI CINTAKU PADAMU..
BAHAWA....
AKU AKAN TERUS MENCINTIMU..
AKU AKAN TERUS MENYAYANGI DIRIMU...
& AKAN MENUNGGU SEHINGGA SAMPAI WAKTUNYE......


2.00 AM
IKHLAS DR LUAHAN HATIKU

Thursday, August 4, 2011

MENYENTUH PERASAAN

nie share cite yg sedih..
ari khamis aritu.. aku ad la g antr pekerja kat hukm
ms dlm perjlnn nak antr die utk x -ray ngn seorg nursi
smentara tnggu tu.. aku lepak la ngn mak cik nursi tu
tiba2 mak cik tu kuarkn hp samsung die..
pastu aku tgh suara mcm die pasang video kat hp...
so aku wat bodh je la
2 kali die ulang bnda sm
pastu die mula berborak ngn aku..
nak thu video ape tu?
tu yg die dgr ialah video ARWAH SUAMI die
tu ulang bnyk kali tgk video tu
die kata die rindu sgt ngn suami die
suami die bru mnggal 2 bln lpas...
die ckp rs mnyesal lak..
kalu die thu die akn ambk bnyk video psl suami die...
die just ad bnyk gmbr je..
video tu satu2 yg bergerak..
die ckp.. fitrah manusia
kita akn mnghargai ms hadapan dan akn menyesal ms yg brlalu..
aku leh ckp ape2 ble dgr cite sdh die....
tersentuh hati lak..
apstu aku pun cite cite sedih aku lak...so berbual la kteorg mngnai kehidupan
heheh

signature

Sociable