Followers

Monday, May 31, 2010

BESTNYE HARI INI...

Hari nie hari plg best dlm hidup NHSL...
hari nie la saat plg NHSL rindui..
saat yg sudah lm hilang dlm hidup NHSL..
saat yg mmbawa seribu erti dlm idup NHSL...
tp hari ini ia kembali..
ia seolah2 mmberi chy dlm idup NHSL..
NHSL puas sgt ari nie..
tq kpd indvdu yg wat NHSL gembira hari nie..
mmbuat NHSL ceria..
mmbuat NHSL tersenyum riang...
mmbuat NHSL trs diri nie berharga...
NHSL sunggh puas ati..
TERIMA KASIH AWAK....
FOR EVERY THING TODAY...

SALAM

Sunday, May 30, 2010

GOLDEN OF HORSES HOTEL..








tmpt ape tu?
kalu nak thu tu la hotel 5 star yg pernah jd tmpt weeding of the year mawi n ekin..
bkn stkt tu je... kerabat diraja n ratu england pun skli..
hehe
eh knp lak NHSL ad kt situ ye..
kaya tul NHSL
x lah..td ayah ad prgrm kt sn smpern ct2 malaysia..
so dlm prgrm tu NHSL n family dibwa ke road tour kat hotel tu..
termasuk lak melawat blik perkahwinan mawi n ekin n kerabat2 org besar...
cntik snggh blik tu..
SUATU ARI NNT NHSL AKN BWK FAMILY NHSL DUK DLM BILIK TU...
utk family NHSL...
tp yg plng best nye abis je tour td dieorg bg baucer pginapan tdo kat hotel equatorial hill resort cameron highland...
bestnyee....
bercuti la NHSL lg...

Thursday, May 27, 2010

KAWANKU.....

kadangkala stp perkara yg kuar dr mulut NHSL x smstnye ia betul2 kuar dari hati..
ia mungkin sbaliknye..
mungkin kadagkala ape yg kuar itu hny untk menyedapkn hati yg smentara & bknnye slm2nye...
tp bila NHSL fikirkn semula , ia benar2 mmbuat NHSL mnyesal..
mnyesal krn meluahkn nye..
tp kamu hany perlu thu yg NHSL ingin mengatakn yg kamu adalah antr kawan terbaik NHSL..
kwn yg ad dismpng NHSL ble sng mahupun ssh..
walaupun perknln kte hny melalui rangkaian kwn2 NHSL...
tp ia mnhasilkn PERSAHABATAN yg kekal abadi...
pershabatn yg bnr2 mngajr kita erti kehidupn..
khidupan yg mngajar seorg insan yg merangkak dipermulaan sehingga berlari mengejar kehidupan..
kamulah kawan ku...
tp ingn NHSL ingtkn keputusan yg dibuat tnpa berfikir pnjng akn membuat kita menyesal utk selama2nye.....
kamulah kawan NHSL....
mungkin ad org ckp perkenalan akn berakhir dgn perpisahan tp ...
utk perpishn perkenalan kita msh lum smpai MASANYE...
INGINKAN LAH.........
PESANAN NHSL UTK KAMU

KAMU kdg2 skit gak ble kamu cubit, pukul n palg skit kena baling penutp pen nsb bek x kn..
hehe
kamu tiket wayang kamu tu dah lupus kot ..mklum la sblm kuar pawagm lg dah rosak..
hehe
kamu jgn nangs2 lagi tau.. nnt muka berkedt..
kamu kalu ad org jaht kacau kamu pnggl NHSL tau..
kamu kalu ma kamu tny ..ckp kat ma jap tau kamu nak msj NHSL..
hehe
kamu psl kamu kn halau ngn NHSL kat lib saje je ckp
gurau je ingt x nak kantoi org ingt NHSL ad awek..
kalu kntoi x dpt la NHSL awek bru..
hehe
kamu.. ape lg ye..
kamu nnt kita tgk wayg lg ye.. tp ingt kan la NHSL psl tket..
takut buang jgk
hehe
kamu lupa lak nak bgtau.. kamu wat NHSL cuak gak ble kamu nngs kt lib..
nnt ape la org ckp..
hehe


salam

aku akn ttp kembali...

aku cukup lemah..
biarlah ku kembali ke alam fantasiku..
ia memberiku kepuasan dlm melalui idup ini..
knp semua ini perlu berlaku?
ku rs sperti menyesal je kuar dr fantasi ku..
skrg biar la ku ttp berada di fntasi ku sehingga seseorg yg berjaya yakinkn aku dunia luar tul2 mmbahagiakn aku..
arwah la yg cukup wat ku bahagia..
kenngn die lebih membuatku bhgia..
kbhagiaan yg wat aku lupa sgla mslh yg ku hdapi..
knp? knp? knp?

selamat tinggal..

org len pernah kata sedngkn org yg tunang pun leh pts ape tah lg couple..
aku hmpr untuk berpegang pd kata itu...
tp sesuatu tlh mnyedarkan ku dari trs berpegng pd kata itu..
sesuatu yg benar2 wat aku terfikir kmbali kata itu...
knp cinta perlukn permusuhan?
knp cinta perlukan perbalahan antr dua pihak?
bkn kah cinta itu suci?
utk mgungkap jwpn tersbt aku perlu berfikir knp org kata org yg tunang pun leh pts ape tah lg couple..
tidakkah ia akn melbtkn sekeping hati akn hancur krana cinta kte?
perlukh semua itu?
adkh itu dinamakan pergorbanan cinta?
walau ape pun jwpn kita harus pegng pd ayt nie.
MENCINTAI SESEORANG BKN NYE DGN MEMILIKI DIRINYE TP MEMILIKI HATINYE...
walaupun kdng kala ia akn mmbuat kita derita..
tp kita jika kita memiliki hatinye kita kan bahagia ble die pun bahagia..
mungkin ini yg ptt aku pgng sjk dr mula lg ble bertemu ngn nye..
tul kata die jodoh kita x thu pd siap...
cinta kita walaupun kuat mana skali pun pd die..
jika jodoh bkn pdnye..
x dpt nye kita..
biarlah die bahagia dgn pasangan die..
jgn lah kta mnjadi peruntuh kpd sesuatu yg mulia...
biarlah kita hidup ini dgn kebahgian dan kegmbiraan dan bknnye dgn permusuhn..
barulah kita mnikmati nikmat kehidupan..
selamat tinggal...
mngkin ko dah ketemui seseorg ...
slmt berbahagia...
terima kasih hampir membawaku keluar...

Monday, May 24, 2010

cukup indah

Tak pernah aku jauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukm

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai

lirik ini untk seseorg....

Sunday, May 23, 2010

gelang utk bakal awek n bakl isteri


gelang ini nak kirakn sbg simbolik la utk awek NHSL..
gelang nie NHSL beli kat sabah..
knp NHSL ckp smbolik cos arwah awek NHSL pun ad dpt gak tp warna hijau n dr sabah gak..
so NHSL beli awl nie cos krm kat mak sedara .. tp smpai skrg tiada lg pemilik kepd gelang nie..
gelang ini jugk NHSL anggap sesuatu berharga cos ms arwah pakai gelang yg dulu..
gelang tu putus.. so NHSL rs ia mcm smblik je NHSL n arwah x lama..
tp itu semua kbtln je..
bercite blik gelang yg bru nie..
mungkih gelang ini milik seseorg yg NHSL mksdkn dlm blog nie?
adkah die akn mnjdi pemilik nie?
tkpe la biarlah ia mnjadi tnd tny kn...
insyaallah ad pemiliknye suatu ari nnt ....

colours of 1 malaysia 2010




mlm nie NHSL g tgk citrawarna 1 malaysia.. maklumla bkn smngt nak g tgk tp adik ke 2 NHSL masuk persembhn.. dpt duit poket msk persmbhn tu..
NHSL g dataran merdeka dr kul 5 lg.. pelbagai persmbhn selingan dipertontonkn.. dr persembhn artis smpai persmbhn muzikal dr bhn terbuang.. NHSL meliht ramai rakyat malayia turun datran semata2 nak meliht citrawarna malaysia..
acra kemuncak dimulakan jam kul 9pm... tp amat menyedihkn skali .. ramai rakyat snggp datng awl utk dptkn tmpt duduk stage berbumbng tp keabaian solt maghrib mnjadi sesuatu yg x pentng..sunggh menyedihkn...citrawarna 1 malaysia ni bertemakn konsep 1 malaysia.. pelbagai persmbhn di pelbagai kaum dipertontonkn... dari sewang hingga la ke persembahn mega iaitu dikir barat terbesr yg melibtkn seramai lebih kurang 5 ribu org.. kbnyakkn persembahn nie dilakukan oleh peljar sekolah n penari profsnl..
yg menarik minat NHSL disini ialah smbutn n penglbtn warga asing.. NHSL berasa bngga bila ad antr plncng asing tertrik n turut menari bersm tarian mlaysia...mereka berkongsi kegembiraan bersm2 rakyat malysia mnjayakn citrawarna 1 maysia..
TETAPI disebalik kegembiran. NHSL tertny2 dihati knsep 1 malaysia.. setahu NHSL 1 malysia menekankn konsep kesaksamaan dan rakyat didahulukn... tp bila ad nye prgrm seperti ini.. tmpt duduk berbumbng yg bnyk diesediakn hanya la utk VIP dan bila ad kosong bru lah diberi kpd rakyat..
adkh ininyg di maksdkn rakyat didahulukn? persoalan ini lah yg bermain difikiran NHSL..
spttnye bnd spt ini perlu ditukr.. agr rakyat didahulukn mncapai target.. bkn ape.. NHSL tgk ramai rakyat dtg tp mana mereka dduk.. duduk dikawasn yg tdk dpt meliht persmbhn... diakhir persmbhn sblm NHSL pulang sempat juga turn dlm lautan manusia utk merakamkn detik kegmbiraan mereka..

Thursday, May 20, 2010

KELUAR DARI FANTASI KU..

org sekeliling berkata..
zul kuar la ko dr dunia bayangn yg ko impikan tu..
keluar la ...
tgk dunia bru..
dunia yg memerlukn kn pngalamn lama ko utk trs iDup bkn bkn nye ..
pengalaman lm yg wat ko trs lemas dunia fantasi sendiri....
kemudian DIE hadir dlm idup ku utk membwaku keluar...
stp hari smkin kuat DIE menarik ku..
dr mula ku terbaring DIE menarik ku smpai ku berlari..
berlari utk keluar dr dunia fantasi ku...
TAPI.. ku brfkir mmpukah DIE bawaku keluar..
ku merasakn seprt pegangan tngn nye utk menarik ku keluar spt tidak kuat...
aku x merasai kekuatan itu dr ati nye..
aku merasakn tarikan itu spt tarik tali..
sekjp aku keluar skjp aku kedlm...
itu mmbuatku tdk yakin..
aku trs mncr cinta tp DIE mnjadikn ia tnd tny...
TEMANNYE ATAU AKU..
aku trs buntu..
tp mungkin kalu DIE berjya utk mmbwaku keluar ..
aku mgucpkln terima kasih walaupun aku sdr yg cinta DIE pd ku mungkin YE atau TIDAK...
tp semua itu aku hars lalui nye....
agr aku dpt mngcapi kehidupan sbnr..
org kata hidup nie x smstnye kita dpt ape yg kte nak.. tp kte hars bersyukur ape yg kita dpt.....
TERIMA KASIH AWK....

Wednesday, May 19, 2010

MAAFKAN KU...

ku memohan pd diri mu utk memaafkn ku..
aku thu kadg kala tndkn yg ku ambk tlah wat awk rs kecik ati..
aku bodoh....
aku mnganggap diri ku seolah2 mmilikimu.. tp pdhal itu jauh sekali..
knp aku terlalu bodoh?
bodoh kerana cinta...
aku bersalah pd diri mu...
perasaanku keterlaluan pd mu...
knp aku terlalu mengharapkn cinta mu smpai ku membuat dirimu menderita atau terseksa disbbkn tngkah laku ku..
aku leka ngn cinta mu..
aku minta agr dikau memaafkn ku..
mungkin pas nie aku akn thu dikau bkn lg milik ku..
disbbkn krn diriku nie tp aku reda..
mungkin di yg terbek utk dirimu..
tp pd ketika nie ku hny mengharpkn maaf dr mu disbbkn kesalahan ku td..
mungkin ku akn berubah..
tp leh ke cinta ku pd mu akn berubah juga.....?
maafkn ku ye

Tuesday, May 18, 2010

MEREKA BERKATA.. AKU BERKATA

pernah mereka berkata2..
cinta mereka kerana rupa..
namun ianya tidak ke mana..
kerana rupa kan dimakan usia..

pernah mereka berkata2..
cinta mereka kerana harta..
namun ianya tidak kemana..
kerana harta kan kehabisan jua..

pernah mereka berkata2..
cinta mereka kerana kuasa..
namun ianya tidak kemana..
kerana kuasa tak kekal lama..

kini aku berkata2..
cinta itu untuk apa..
ingin dimiliki namun tak daya..
kerana manusia pandai berdusta..
kata cinta dalam berpura..

kini aku berkata2..
cinta itu tetap ada..
namun tak mestinya jadi empunya..
pada cinta yang tiada pastinya..

kini aku berkata2..
biarlah menyinta kerana Yang Esa..
kerana kita tetap miliknya..
cinta abadi hanya untukNya..

sepi sekeping hati

Dingin malam seakan mengigit hati..
Nan sepi tersisih di pinggir derita..
Tanpa berteman..
Tanpa kemanisan..
Sendirian..
Di temani dian malam yang kian kelam cahayanya..

Sepi sekeping hati ini..
Ingin sekali ku khabarkan padamu..
Yang hadir tiap detik hanya kelukaan..
Mungkinkah ada pengertian antara kita??..
Kau pernah terluka dan aku jua..
Sama-sama merasa pedihnya..

Aku menagis kerna dia
Tapi......
Kehadiranmu..
Membawa khabar gembira yang dulu hilang...
Niatmu nan suci itu..
Tak ingin ku pinggirkan..
Namun...
Menganyam angan denganmu...
Bagai satu mimpi...

Bagaimana dapatku nyatakan...
Diri ini tak seindah impianmu...
Terasa kerdilnya menyulam kasih itu...
Namun...
Aku rela...
Walaupun secebis ruang hatimu...
Kau simpan untuku..

Kelam malam kian menyedarkan aku...
Tak usah leka..
Yakinilah aku...
Hati ini kan ku simpan untukmu...
Andai kau sudi di sampingku...
Dan selalu setia..
Hanya untukmu..

CINTA

CINTA .. tul kata org cinta itu buta ... cinta mmbuat aku trs hnyut dilamun ombak cinta.. cinta yg ku alami ini kdg kala membuat aku seribu persoalan.. persoalan yg bukn saje membuat aku lemah malh membuat diriku serba slh... persoalan yg bkn hny memerlukn jawapn tp memerlukan perasaan utk mnjawb nye bkn hny pd diri ku tp juga pada diri si DIE.... cinta itu membuatku berfikir .....adakah DIE permataku ? atau adkah DIE singgah tatkala ku kesunyian ?... hny pada ms ini ku mengerti bhw DIE yg berjaya mencuri ati ku sejak sekian lama ku keseorgan tnpa cinta...kali cinta itu benar2 mmbuat ku trs teruji.. diri ku rs semakin srba slh tiap kali ku mendekati diri nye.... ku tidak thu sm ad DIE menerima ku or teman nye? semakin lama ku menunggu jwpn ny smakin aku terfkir.. benarkh suatu ari nnt ble ku ketemu jawpan dr si DIE, ku akn kecewa ? perasaan ku ters meronta untk mgetahui jwpn dr si DIE... ahhhhhh... layakkah ku bersama nye.... ati ku cuba memberontak mencari jawapn... kau la cinta yg hadir dlm diri ku tatkala ati ku benar2 memerlukan cinta .. tp kau juga membuatku serba slh, membuatku buang ape yg ku pegang selama nie,membuatku bermain ngn perasaan... SUDIKAH KO MENERIMA DIRIKU INI ? ......
CINTA......

DIA

DIA

Dialah isi hatiku…

Dia bagaikan permata yang membuat diriku berharga..

Permata yang selama ini ku mencari..

Akhirnya ku jumpa untuk menjadikan diriku dihargai…

DIA

Dia telah membawa ku seperti berada di alam yang lain..

Alam yang memberiku mengenal erti kehidupan..

Membawaku mengenal ape itu bahagia..

Bahagia yang telak ku cari selama ini…

DIA

Kini telah melenyapkan semua mimpi indah itu..

Dia telah pergi tanpa ku bayangkan..

Bayangan yang selama ini ku harapkan ia berterusan..

Tapi semuanya hanya tinggal kenangan..

DIA

Merupakan simbul kekuatanku..

Merupakan simbul kasih saying…

Ia akan hanya & tetap di lubuk hatiku..

DIAlah untuk selamanya dalam hidupku…

ARWAH AWATIF BINTI AZIZAN..



sajak nukilan ku yg pertama..

13/3/2010

salam perkenalan

SELAMAT DATANG KE NOTAHATISEORANGLELAKI BLOGS....

blogs ini akn menjadi wadah luahan hati seorg lelaki..
luahan hati yg akn jd pembakar semngt utk aku ihup menempuh cabr kehidupan yg mendatg..
blog ini akn menjadi catatan diari aku....

sekian..

signature

Sociable